ΜΟΔΑ

Μπαζ Όλντριν και Μπιλ Νάι από τις επιστήμες στην πασαρέλα

Μπαζ Όλντριν και Μπιλ Νάι από τις επιστήμες στην πασαρέλα

Κανείς δεν περίμενε αυτή την έκπληξη στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης όλοι όμως αποθέωσαν τους απρόσμενους πρωταγωνιστές της βραδιάς. Ο Μπιλ Νάι, ο αγαπημένος επιστήμονας και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών και ο φίλος του Μπαζ Όλντριν, ο δεύτερος άνθρωπος που περπάτησε στο Φεγγάρι μετά τον Νιλ Άρμστρογνκ, έγιναν οι ήρωες στην πασαρέλα αντρικής μόδας για το Φθινόπωρο 2017 από τον σχεδιαστή Νικ Γκράχαμ.

Αφορμή; Το θέμα της συλλογής του σχεδιαστή "Η Ζωή στον Άρη: Φθινόπωρο – Χειμώνας 2035".

Αν και αρχάριοι στον κόσμο της μόδας, ο 61χρονος Νάι και ο 87χρονος Όλντριν διασκέδασαν αυτή τη νέα "καριέρα" τους ως μοντέλα καθώς ήταν σε οικείο περιβάλλον.

Τα μοτίβα του διαστήματος και του μέλλοντος που πρωταγωνίστησαν στις δημιουργίες του σχεδιαστή αν μη τι άλλο ταίριαζαν ιδανικά στον παρουσιαστή της εκπομπής Science Guy Μπιλ Νάι και τον πρώην αστροναύτη, Μπαζ Όλντριν.

Μάλιστα ο πιο εξοικειωμένος με τη δημοσιότητα Νάι είχε διπλό ρόλο καθώς ήταν και ο παρουσιαστής της επίδειξης μόδας πέρα από μοντέλο που έφερε μια διαφορετική νότα στην αντρική μόδα φορώντας παπιγιόν και μεταλλικό μαύρο κοστούμι.

Τελευταίος στην πασαρέλα ο Όλντριν δεν δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στο νέο του "ρόλο" δηλώνοντας ότι "ήταν τόσο εύκολο όσο και όταν βημάτισε στη Σελήνη το 1969". Ισχύει. Το μεταλλικό τζάκετ που φόρεσε στην πασαρέλα είναι μια κομψή αναβάθμιση της ογκώδους διαστημικής στολής.

BUZZ

Μετά το σόου τα μοντέλα εμφανίστηκαν με τον σχεδιαστή για να χαρίσουν σε όλους τις "εξωγήινες" πόζες τους χαιρετώντας όπως ένας Νιμόι -ή αλλιώς Δρ. Σποκ.

Ο Μπιλ Νάι είναι Αμερικανός εκπαιδευτικός, παρουσιαστής, κωμικός, συγγραφέας που ξεκίνησε την καριέρα του ως μηχανολόγος μηχανικός στα Boeing. Περισσότερο γνωστός είναι για την εκπομπή «The Science Guy» που παρουσίαζε από το 1993 έως το 1998 στο PBS.

https://www.instagram.com/p/p

Ο Μπαζ Όλντριν Αμερικανός μηχανικός και πρώην αστροναύτης υπήρξε ο δεύτερος άνθρωπος στην Ιστορία που περπάτησε πάνω στη Σελήνη, ως μέλος της αποστολής Απόλλων 11, της πρώτης επανδρωμένης αποστολής που έφθασε στην επιφάνεια της Σελήνης.

Πάτησε το πόδι του πάνω στο σεληνιακό έδαφος 19 λεπτά μετά τον Νιλ Άρμστρονγκ.

https://www.instagram.com/p/p

"Η συλλογή είναι επηρεασμένη από την αποστολή Apollo 11, όλα αυτά τα ασημί ρούχα, έτσι θα εμφανίζονται οι άνδρες στον Άρη σε 30 χρόνια" ανέφερε ο σχεδιαστής Νικ Γκράχαμ, θαυμαστής του Νάι εδώ και χρόνια.

Μάλιστα η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2015 όταν ο Γκράχαμ σχεδίασε μία συλλογή παπιγιόν για την πολυαναμενόμενη εκπομπή του επιστήμονα Bill Nye Saves the World που θα αρχίσει να προβάλλεται στο Netflix .

https://www.instagram.com/p/p

"Είναι τόσο θαυμάσια και θετική επιρροή για εκατομμύρια ανθρώπους και την αντίληψή τους για την επιστήμη. Όσο περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν την επιστήμη, τόσο καλύτερος θα είναι ο πλανήτης" ανέφερε ο Γκράχαμ.

BUZZ BACK

ΔΗΜΟΦΙΛΗ