ΜΟΔΑ

O Riccardo Tisci από τον Givenchy στον Versace;

O Riccardo Tisci από τον Givenchy στον Versace;

Mια ακόμη αποχώρηση κλυδωνίζει τη βιομηχανία της μόδας. Μετά από 12 χρόνια συνεργασίας με τον πολυτελή οίκο μόδας Givenchy, ο Riccardo Tisci αποφάσισε να αποχωρήσει.

Η κίνηση αυτή του 42χρονου σχεδιαστή έρχεται να εντείνει τις φήμες που θέλουν τον Tisci να εντάσσεται στο δυναμικού ενός άλλου παραδοσιακού οίκου σ’ αυτόν του Versace.

Παρά τον θόρυβο που θα είχε προκαλέσει εάν παραδεχόταν την μεταγραφή του στον οίκο Versace, ο Tisci σε δήλωσή του προτίμησε να κρατήσει χαμηλό προφίλ και αρκέστηκε να πει αναφερόμενος στα μελλοντικά σχέδια του ότι "τώρα θα ήθελα να επικεντρωθώ στα προσωπικά μου ενδιαφέροντα και πάθη".

Ο σχεδιαστής είναι διάσημος για τις σταρ που έχει ντύσει κατά καιρούς μεταξύ των οποίων τις Beyoncé, Rihanna και Τζούλια Ρόμπερτς, αλλά είναι ίσως ακόμα πιο γνωστός ως ένας από τους πιο πιστούς συμμάχους στο χώρο της υψηλής ραπτικής για την Κιμ Καρντάσιαν και τον Κάνιε Γουέστ.

Εξάλλου ο Τisci είχε ράψει το νυφικό της Κιμ, στο γάμο της με τον Κάνιε, ενώ την έχει ντύσει και για το κόκκινο χαλί του Met Gala.

donatella versace givenchy ad

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Page Six, ο Τisci αποχώρησε από τον Givenchy στις 31 Ιανουαρίου, με την λήξη του συμβολαίου του και είναι αυτός που πιστώνεται την "ανάσταση" του οίκου με τις "σκοτεινές, αισθησιακές και ανατρεπτικές του συλλογές".

Σύμφωνα με το περιοδικό WWD, όλα δείχνουν ότι ο Givenchy δεν θα παρουσιάσει κάποιο σόου στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού, αλλά αναμένεται κάποια αστέρια του Χόλιγουντ να φορέσουν δημιουργίες του Γάλλου ντιζάινερ που έφτιαξε για τον πολυτελή οίκο στα επερχόμενα βραβεία Grammy και Όσκαρ.

Το παιχνίδι του θρόνου συνεχίζεται

https://www.instagram.com/p/p

Ο οίκος Givenchy δεν είναι το μοναδικό label πολυτελείας που χάνει τον βασικό του σχεδιαστή την περίοδο αυτή. Έχουν προηγηθεί αποχωρήσεις στους Calvin Klein, Christian Dior, Yves Saint Laurent, Valentino, Lanvin, Chloé, Jil Sander, Zegna, Roberto Cavalli, Oscar de la Renta και Salvatore Ferragamo.

Επιπλέον την προηγούμενη Πέμπτη, ο διευθυντής της Ralph Lauren, Στέφαν Λάρσον εγκατέλειψε ξαφνικά την εταιρεία πριν καλά – καλά συμπληρώσει δύο χρόνια εργασίας σ’ αυτήν για "δημιουργικές διαφορές" με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας.

Σύμφωνα με το WWD στους πιθανούς αντικαταστάτες του Τίσι περιλαμβάνονται οι Hedi Slimane, Alber Elbaz, Peter Dundas αλλά και το όνομα του Olivier Rousteing -αν και είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Balmain.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ