ΜΟΔΑ

Η Kim Kardashian θέλει να σε μάθει να ντύνεσαι σωστά

Η Kim Kardashian θέλει να σε μάθει να ντύνεσαι σωστά

Tι συνέβη στην Kim Kardashian; Mόλις σαν από χθες μοιάζουν οι στιγμές που ήταν η ενσάρκωση της νέας χιλιετίας καθώς οικοδομούσε την αισθητική της επάνω σε ψηλοτάκουνες γόβες, εγκλωβισμένη σε μικροσκοπικά φορέματα, κρατώντας τις It Bags της (κάθε) σεζόν.

Σήμερα η αστέρας της reality βιομηχανίας (και επιχειρηματίας και συγγραφέας και φαινόμενο των κοινωνικών δικτύων) μοιάζει να έχει υιοθετήσει μια φιλοσοφία όπου η υπερβολή δεν χωράει, όπου το “less is more” είναι η αρχή και ο κανόνας της.

“Πιστεύω ότι η σχέση μου με το σύζυγο μου Kanye (West) λειτούργησε καταλυτικά και άλλαξε τα πάντα” είπε στο CNN Style καθώς ετοιμαζόταν για μια ακόμη εμφάνιση πριν το σόου του Οίκου Givenchy για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2006. “Παλιότερα πίστευα ότι είχα το καλύτερο στυλ από όλους. Σήμερα, καθώς φέρνω στο μυαλό μου ΕΚΕΙΝΑ τα σύνολα νοιώθω σχεδόν τρομοκρατημένη”.

H μετά-Kanye εκδοχή της Kardashian χαρακτηρίζεται από μακριές φούστες, λιγότερα χρώματα και ένα άλλο είδος μόδας. Συχνά πλέον μοιάζει να προτιμά ετικέτες που χαρακτηρίζονται από μια σκοτεινή κομψότητα όπως αυτή του Givenchy (η φιλία της άλλωστε με τον δημιουργικό διευθυντή του Οίκου Riccardo Tisci πιστοποιήθηκε από τότε που εκείνος της σχεδίασε το νυφικό της), του Balmain και του Balenciaga, χωρίς να ξεχνάει τη δύναμη των πιο avant-garde σχεδιαστών σαν τους Haider Ackermann και Margiela.

Ο κόσμος της μόδας αντιλήφθηκε τη μετάλλαξη της. Σήμερα η ΚΚ είναι στην πρώτη σειρά στα σόου της Νές Υόρκης και του Παρισιού. Είναι μία από τις λίγες γυναίκες που έχει γίνει εξώφυλλο σε τρεις εκδόσεις της Vogue (Αμερική, Βραζιλία και Ισπανία δεν αντιστάθηκαν στη social υπεροχή της) ενώ έχει ποζάρει για φωτογράφους πραγματικά σημαντικούς όπως οι Jurgen Teller, Jean-Paul Goude και Steven Klein.

Το CNN Style τη συνάντησε για να στοιχειοθετήσει τους κανόνες της νέας της κομψότητας.

Ντύσου στα μέτρα σου

“Βασικός κανόνας είναι να γνωρίζεις το σωματότυπο σου, γιατί αυτός ορίζει τις επιλογές σου. Αν δεις την αδελφή μου την Kendall να φοράει το οτιδήποτε θα το εγκρίνεις αλλά τα σώματα μας είναι άλλα και πρέπει να ξέρεις ότι κάτι που μπορεί να φαντάζει υπέροχο επάνω στην πασαρέλα επάνω ίσως μοιάζει τραγικό. Οπότε πιστεύω ότι αυτό είναι το μάθημα που πήρα, συχνά με πολύ σκληρό τρόπο. Τα πράγματα δεν λειτουργούν πάντα όπως θα ήθελες”

Επένδυσε στο μαύρο

“Η αλήθεια είναι ότι αγαπούσα το χρώμα πολύ, ακόμη το αγαπώ, αλλά με μέτρο. Το μαύρο κολακεύει τους πάντες, είναι πραγματικλά κομψό, αδυνατίζει και είναι λαμπερό”.

Αναζήτησε την έμπνευση παντού

“Πριν επισημοποιήσουμε τη σχέση μας, ο σύζυγος μου μου έφερε το coffee table book της (πρώην διευθύντριας της γαλλικής Vogue) Carine Roitfeld, Irreverent με την παρότρυνση να το μελετήσω. “Είναι η βίβλος της μόδας” μου είπε... Εγώ εμπνέομαι από το Ιnstagram, βλέπω τις αναρτήσεις που κάνουν οι fashion bloggers που ακολουθώ. Επίσης εμπνέομαι από την πασαρέλα. Εμπνέομαι από παντού”.

Όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο

“Παλιότερα πίστευα ότι η ποικιλία έχει δύναμη οπότε φορούσα πραγματικά πολλά αξεσουάρ. Φορούσα βραχιόλια, σκουλαρίδια, περιδέραια, τα πάντα. Τώρα αντιλαμβάνομαι πια πόσο πιο κομωό είναι να είσαι κάπως πιο απλός στις εμφανίσεις σου”.

Πάρε μια δεύτερη γνώμη

“Λατρεύω το κριτήριο του συζύγου μου οπότε πάντα τον ρωτάω, για τα πάντα. Πάντα με βοηθάει στην τελική επιλογή μου... Ο Kanye βλέπει το σώμα μου καθημερινά οπότε μπορεί πολύ εύκολα να κρίνει τι κολακεύει τη φιγούρα μου. Διασκεδάζουμε πολύ δοκιμάζοντας πράγματα που κάποιες φορές λειτουργούν και κάποιες άλλες όχι”.

Μη φοβάσαι την εγκυμοσύνη

“Όταν είσαι έγκυος και έχεις βαρύνει ΠΡΕΠΕΙ να επιδεικνύεις τις καμπύλες σου. Δεν πρέπει να κρύβεις την κατάσταση σου αν και στην τελευταία μου εγκυμοσύνη προσπάθησα αρκετές φορές να βρω σύνολα που θα έκρυβαν τις πραγματικές μου διαστάσεις. Πρέπει να αγκαλιάσεις αυτή τη στιγμή της ζωής σου, να τη δείξεις στους άλλους”.

Ντύσου με προσωπικότητα

“Εαν υπάρχει ένα στοιχείο που λατρεύω στη μόδα είναι ότι σου δίνει τη δυνατότητα να εκφράσεις τα συναισθήματα και τη διάθεση σου επιλέγοντας το σωστό ρούο τη σωστή στιγμή. Ναι η μόδα είναι υποκειμενική αλλά πιστεύω ότι πρέπει να τη χρησιμοποιείς για να είσαι ο εαυτός σου, να δείξεις το χαρακτήρα σου με τα ρούχα που επιλέγεις να φορέσεις”.

Exclusive: Getting dressed with Kim Kardashian by Lianne Turner and Allyssia Alleyne, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ