ΜΟΔΑ

Η Βρετανή Clare Waight Keller πρώτη γυναίκα σχεδιάστρια του Givenchy

Η Βρετανή Clare Waight Keller πρώτη γυναίκα σχεδιάστρια του Givenchy

Μετά την άτακτη αποχώρηση του Riccardo Tisci από τον γαλλικό οίκο μόδας Givenchy οι φήμες για τη διάδοχη κατάσταση ήθελαν πολλούς να τον διαδέχονται στο θρόνο της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ωστόσο, ακολουθώντας τα βήματα του οίκου Dior ο οίκος Givenchy ανέθεσε για πρώτη φορά στην ιστορία του το ρόλο σε μια γυναίκα και δη, Βρετανίδα.

Η σχεδιάστρια Clare Waight Keller είναι η νέα του καλλιτεχνική διευθύντρια, η οποία διαδέχεται τον Ιταλό Tisci στο τελευταίο επεισόδιο του παιχνιδιού με μουσικές καρέκλες που ταράζει τον κόσμο της παρισινής μόδας περισσότερο από ένα χρόνο.

Η 46χρονη Keller είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το δημιουργικό τμήμα του οίκου Givenchy, ο οποίος ιδρύθηκε το 1952 από τον 90χρονο σήμερα Hubert de Givenchy.

Η Βρετανίδα ήταν επί έξι χρόνια έως τις αρχές Μαρτίου καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Chloe όπου και τη διαδέχθηκε η Γαλλίδα Natacha Ramsay-Levi, το δεξί χέρι του Nicolas Ghesquière στον οίκο Louis Vuitton.

https://www.instagram.com/p/p

"Η Keller θα αναλάβει όλη την ευθύνη του δημιουργικού στον οίκο, συμπεριλαμβανομένων συλλογών του πρε-α-πορτέ και των αξεσουάρ για τη γυναίκα και τον άνδρα, καθώς και για την υψηλή ραπτική" επιβεβαίωσε ο οίκος που ανήκει στον όμιλο ειδών πολυτελείας LVMH.

Η σχεδιάστρια έλαμψε για τη μόδα της που υιοθετεί μεγάλη θηλυκότητα, με πινελιές μποέμ και επιρροές seventies, με τα φαρδιά φορέματά της αλλά και για τις τσάντες. Θα παρουσιάσει την πρώτη κολεξιόν για τον Givenchy στο Παρίσι τον Οκτώβριο και θα αφορά την περίοδο άνοιξη-καλοκαίρι 2018.

"Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω την Clare να φέρνει τη μοναδική αίσθηση της κομψότητας και του εκσυγχρονισμού που τη διακατέχει", δήλωσε ο Φιλίπ Φορτουνάτο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οίκου.

H ιστορία ενός ονόματος

https://www.instagram.com/p/p

Μετά την αποχώρηση το 1995 του μόδιστρου Hubert de Givenchy του οποίου η μούσα ήταν η 'Οντρεϊ Χέπμπορν, τρεις βρετανοί σχεδιαστές τον διαδέχθηκαν στην καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου: οι John Galliano, Αlexander McQueen και Julien Macdonald πριν τοποθετηθεί επικεφαλής ο Tisci το 2005.

Στον διάσημο οίκο διαδέχεται τον 42χρονο Tisci που εργάστηκε για τον Givenchy 12 χρόνια πριν αποχωρήσει στα τέλη Ιανουαρίου.

Ο σχεδιαστής που είναι φίλος της Μαντόνα, της Κιμ Καρντάσιαν και του Κάνιε Ουέστ, είχε ανανεώσει τη φίρμα καθιερώνοντας ένα στυλ που συνδύαζε το streetwear και την ραπτική και ανέδυε έναν σκοτεινό ρομαντισμό.

Η εταιρία, που διαθέτει 72 καταστήματα και σημεία πώλησης παγκοσμίως, γνώρισε --σύμφωνα με το ειδικό έντυπο WWD-- μεγάλη ανάπτυξη υπό τη διεύθυνση του Τisci και καταγράφει κύκλο εργασιών 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Η τοποθέτηση της Keller είναι η τελευταία χρονικά αλλαγή στη διεύθυνση μεγάλου οίκου μόδας. Εκτός από τους Givenchy και Chloe, αυτό το βαλς των σχεδιαστών έχει εδώ και έναν χρόνο αγγίξει τους οίκους Christian Dior, Yves Saint Laurent, Valentino και Lanvin.

https://www.instagram.com/p/p


ΔΗΜΟΦΙΛΗ