Η Τερέζα Μέι στη Vogue: «Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν gentleman»
"O Πρόεδρος ήταν ένας gentleman" δηλώνει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι για τη στιγμή που σχολιάστηκε περισσότερο από πολλές, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ της κρατούσε το χέρι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ουάσινγκτον νωρίτερα φέτος.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Vogue, η Μέι υποβάθμισε τη σημασία που είχε για τους δύο ηγέτες το να κρατιούνται από το χέρι. "Πιστεύω ότι ήταν η χειρονομία ενός gentleman" λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην αμερικανική έκδοση. "Επρόκειτο να περπατήσουμε προς τη ράμπα και εκείνος είπε ότι αυτό μπορεί να ήταν κάπως δύσκολο".
Η Μέι ήταν η πρώτη αρχηγός κράτους που συναντήθηκε με τον Τραμπ μετά την ορκωμοσία του και η επίσκεψή της επιδοκιμάστηκε από τους συμβούλους της ως πολύ μεγάλη επιτυχία για την οικοδόμηση μιας "ειδικής σχέσης" μεταξύ της Βρετανίας και των ΗΠΑ.
Ωστόσο, η πρωθυπουργός επικρίθηκε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης γιατί δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την υπόσχεση του αμερικανού προέδρου για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις την ώρα που η Βρετανία δρομολογεί την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Θέλω να πιστεύω ότι προχωρήσαμε. Δεν σχολιάζουμε τις ιδιωτικές συζητήσεις που διεξήχθησαν. Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι ότι ήμουν πολύ σαφής: δεν φοβάμαι να θέτω ζητήματα. Και η φύση της σχέσης είναι τέτοια που θα πρέπει να είμαστε σε θέση να είμαστε ειλικρινείς και ανοικτοί μεταξύ μας", τόνισε.
Μεγάλες καταστροφές στην Πορτογαλία από την καταιγίδα Κριστίν - Ζημιές δισεκατομμυρίων
21:34
Η Ιορδανία δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιεί το έδαφός της για επίθεση στο Ιράν
21:27
Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία: Κατολισθήσεις, πλημμύρες και ρήγμα 200 μέτρων στην Ιονία Οδό (pics&vids)
21:20
Απόθεμα σπάνιων γαιών επιδιώκουν να δημιουργήσουν οι ΗΠΑ - Στόχος η μείωση της εξάρτησης από την Κίνα
21:16