ΜΟΔΑ

Σταύρος Καρέλης και Nike πειραματίζονται με τη μόδα στον αέρα

Σταύρος Καρέλης και Nike πειραματίζονται με τη μόδα στον αέρα

Μόλις πριν λίγες εβδομάδες, στις 26 Μαρτίου η Nike ενθουσίασε τους εραστές της κουλτούρας των sneakers και του athleisure με την πολυαναμενόμενη έκδοση του AIR VaporMax. Όμως η εταιρία κολοσσός δεν σταμάτησε απλά σε ένα εθιμοτυπικό launch.

Ενόψει του νέου μοντέλου το NIKElab δούλεψε με μια νέα γενιά σχεδιαστών μόδας ώστε να εξερευνήσουν την ιδέα του "περπατάω στον αέρα" μέσω μιας σειράς ενδυμάτων που θα την ερμηνεύουν.

Σε αυτή την προσπάθεια της συνεργάστηκε με τον ευφυέστατο Έλληνα και πλέον μόνιμο κάτοικο Λονδίνου Σταύρο Καρέλη.

Ο Καρέλης που έχει καθιερώσει τον εαυτό του με τις γνώσεις και το urban ένστικτο του στο στιλ έχει αναδειχθεί σε μία δύναμη της μόδας στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο Καρέλης, ιδρυτής του MACHINE-A, του concept store γυναικείας και ανδρικής μόδας στο Σόχο που εκτιμούν όσοι αγαπούν τη χρηστική, avant-garde μόδα επιμελήθηκε τη δουλειά πέντε νέων αναδυόμενων fashion designers με όραμα και δυναμική.

Η Βρετανή Wanbing Huang και η Ισπανίδα Paula Canovas από το Central Saint Martins, η Κινέζα Shize He από το Parsons στην Ν. Υόρκη, ο Ουαλός Liam Rhys Johnson από το Central Saint Martins και η Καναδή Azar Rajabi-Asl από την Domus Academy στο Μιλάνο εμπνέονται και οδηγούν τη Nike σε μια ανάδυση στον αέρα υπό την επίβλεψη ενός Έλληνα που πήρε το όραμα του και το έκανε επιτυχία πέρα από τα σύνορα της χώρας.

Σταύρος Καρέλης, μια μηχανή επιτυχίας από την Κρήτη

stav

Οι μεταπτυχιακές σπουδές του Σταύρου Καρέλη είναι αυτές που τον οδήγησαν στην Αγγλία όπου και άνοιξε το Machine-A, μια boutique που έχει φανατικούς οπαδούς και μάλιστα πολλούς επώνυμους.

Ο κρητικής καταγωγής επιχειρηματίας και παράγοντας του στιλ Καρέλης έχει ντύσει κατά καιρούς εκτός από τη Lady Gaga και την Agyness Deyn, τον Jeremy Scott και τη Roisin Murphy.

"Λίγο πριν από τη δεύτερη συναυλία της στο Λονδίνο οι συνεργάτες της μας ανακοίνωσαν ότι την επόμενη μέρα θα ερχόταν στο κατάστημα. Άρχισα να στέλνω e-mail στους σχεδιαστές που πίστευα ότι θα της άρεσαν. Μέχρι το πρωί είχα συγκεντρώσει όλες τις συλλογές τους και είχα γεμίσει το μαγαζί με ρούχα που ταίριαζαν στη σιλουέτα και την αισθητική της" έχει εξομολογηθεί ο ίδιος σε περιοδικό.

"Θεωρώ stylish κάποιον που τσαλακώνεται. Μπορεί να φοράει ένα τζιν κι ένα T-shirt και το βλέμμα του να τον κάνει stylish" έχει πει για αυτό που ορίζει ο ίδιος ως στιλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ