ΜΟΔΑ

Στέφανο Γκαμπάνα: Υπερασπίζεται τη Μελάνια Τραμπ και διαολοστέλνει

Στέφανο Γκαμπάνα: Υπερασπίζεται τη Μελάνια Τραμπ και διαολοστέλνει

Λίγες μέρες πριν αποκαλύφθηκε το πρώτο επίσημο πορτρέτο της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ. Σε αυτό η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ φοράει δημιουργία από τον Ιταλό σχεδιαστή μόδας και συνιδρυτή μαζί με τον Ντομένικο Ντόλτσε του οίκου μόδας Dolce & Gabbana, Στέφανο Γκαμπάνα.

Ο σχεδιαστής έχει υπερασπιστεί αρκετές φορές στο Instagram τη Μελάνια Τραμπ και δεν έχει πρόβλημα να απαντήσει σκληρά σε όσους έχουν πρόβλημα με αυτό.

Ο σχεδιαστής μόδας δημοσίευσε πριν από δύο μέρες φωτογραφία του πρώτου επίσημου πορτρέτου της Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο με αφορμή την στιλιστική της επιλογή, το μαύρο μπλέιζερ από τον οίκο Dolce & Gabbana.

"Υπέροχη" έγραψε στην ανάρτηση ο Γκαμπάνα ευχαριστώντας την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ (συντ. FLOTUS – First Lady of The United States) συμπεριλαμβάνοντας τα hashtags #DGWoman, #MelaniaTrump και #MadeInItaly.

https://www.instagram.com/p/p

Όταν η ανάρτηση του επικρίθηκε ο σχεδιαστής μόδας επανήλθε με απαντήσεις. Όταν χρήστης σχολίασε αρνητικά τη φωτογραφία γράφοντας "Η κοινότητα LGBT (κοινότητα λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ) αγωνίζεται τόσο σκληρά εναντίον αυτών των ανθρώπων για τα δικαιώματά της. Πώς μπορείς. Μην ακολουθείς, κάνε μποϊκοτάζ" o ανοιχτά ομοφυλόφιλος σχεδιαστής μόδας που έχει πυρά στο παρελθόν από την κοινότητα για τη στήριξή του στους Τραμπ αφόπλισε γράφοντας στα ιταλικά γράφοντας "vai a cagare" -το οποίο μεταφράζεται ως "Άει στο διάολο".

VAI

Σε πιο επίσημες αντιδράσεις ο εκπρόσωπος Τύπου του οίκου Dolce & Gabbana είπε ότι η εταιρία δεν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο με τον Γκαμπάνα να συνεχίζει να απαντάει με τον ίδιο τρόπο σε όσους σχολίαζαν την ανάρτηση του.

Όταν χρήστης του Instagram έγραψε ότι με τη φωτογραφία που ανάρτησε ο Γκαμπάνα έχασε τόσο έναν ακόλουθο όσο και έναν θαυμαστή, ο σχεδιαστής μόδας απάντησε "δεν με νοιάζει. πραγματικά!!!".

Ο Στέφανο Γκαμπάνα, ο οποίος παραδέχθηκε στα σχόλιά του ότι ο ίδιος διαχειρίζεται το λογαριασμό του στο Instagram, υπερασπίστηκε την ενδυματολογική επιλογή της Μελάνια, γράφοντας στα ιταλικά ότι η φωτογραφία δεν έχει καμία σχέση με πολιτική γραμμή ή πολιτική.

https://www.instagram.com/p/p

Στιλ και πολιτική

Παρά την κριτική, οι περισσότεροι χρήστες στο Instagram που γράφουν στον λογαριασμό του Γκαμπάνα επικροτούν την ανάρτησή του με τη φωτογραφία της Μελάνια Τραμπ.

"Είναι αστείο, άνθρωποι που σχολιάζουν την πολιτική δεν έχουν ιδέα τι λένε. Φοράει τα ρούχα σου όμορφα!!!" αναφέρεται σε ένα σχόλιο.

"Μου αρέσει η ανάρτηση! Τόσοι πολλοί άνθρωποι τη μισούν εξαιτίας του συζύγου της και εσύ επέδειξες σεβασμό, όπως αξίζει σε μία γυναίκα. Συγχαρητήρια!!! Έχω εμμονή με τον @dolcegabbana και τώρα ακόμη περισσότερο!!! Τόση πολύ αγάπη!!!" έγραψε άλλος χρήστης.

Το παρελθόν είχε προετοιμάσει το ξέσπασμα. Τον Ιανουάριο ο Γκαμπάνα είχε δεχθεί και πάλι σχόλια για μια άλλη φωτογραφία της Μελάνια Τραμπ αλλά και το θαυμασμό του για την Πρώτη Κόρη του Λευκού Οίκου, Ιβάνκα Τραμπ.

https://www.instagram.com/p/p

Πολλοί ακόλουθοι επέκριναν τον σχεδιαστή για τη φαινομενική στήριξη σε μια δυναστεία που προωθεί πλατφόρμα κατά της κοινότητας LGBT. Όταν κάποιος ακόλουθος έγραψε "λυπηρό όταν ένας ανοιχτά ομοφυλόφιλος σχεδιαστής δεν ενδιαφέρεται για άλλες ομάδες που καταπιέζονται" ο Γκαμπάνα απάντησε: "Μην με αποκαλείς gay σε παρακαλώ!! Είμαι άντρας!!! Το ποιον αγαπώ είναι η προσωπική μου ζωή".

Παρότι προκλήθηκε αντιπαράθεση για τις φωτογραφίες και τα σχόλια του Γκαμπάνα, ο σχεδιαστής συνέχισε να κάνει αναρτήσεις με φωτογραφίες των Τραμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ