ΜΟΔΑ

Aλλαγή φρουράς στον οίκο Emilio Pucci, νέες αφίξεις στη Jil Sander

Aλλαγή φρουράς στον οίκο Emilio Pucci, νέες αφίξεις στη Jil Sander

Η εβδομάδα είχε τις αποχωρήσεις και τις νέες εισόδους στη βιομηχανία της μόδας και τις ναυαρχίδες της. Έτσι, τη στιγμή που ο ιταλικός οίκος Emilio Pucci γυρνάει σελίδα, ένα ζευγάρι θα μοιραστεί την έμπνευση του στα δημιουργικά ατελιέ του μινιμαλιστικού σε χαρακτήρα label Jil Sander.

Ο Μασίμο Τζιορτζέτι αποχωρεί από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Emilio Pucci όπου και ήταν από τον Μάρτιο του 2015.

Ο σχεδιαστής αποφάσισε να εγκαταλείψει τον οίκο μόδας που είναι συνώνυμος με το ιταλικό jet set για να επικεντρωθεί στο δικό του brand, MSGM, που ιδρύθηκε το 2009.

"Η εμπειρία με τον Emilio Pucci, ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά και ιστορικά brand στον χώρο της μόδας, ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι, το οποίο επίσης συνέβαλε στην επαγγελματική μου εξέλιξη" εξήγησε ο Τζιορτζέτι.

"Σήμερα, το brand μου χρειάζεται ολοένα και περισσότερο την προσοχή μου και όλη μου την ενέργεια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Λαουντόμια Πούτσι (κόρη του ιδρυτή του οίκου), τον όμιλο LVMH, τον Μάουρο Γκριμάλντι και όλη την ομάδα του Emilio Pucci που με υποστήριξαν σε αυτή την όμορφη περιπέτεια" ανέφερε.

Ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου μόδας, Μάουρο Γκριμάλντι ανακοίνωσε ότι ήταν απόρροια κοινής απόφασης ο Τζιορτζέτι να μην ανανεώσει το αρχικά τριετές συμβόλαιό του με το brand που ανήκει στον όμιλο LVMH, σύμφωνα με το Vogue.uk.

Massimo Giorgetti Emilio Pucci

"Αποφασίσαμε σε πλήρη συμφωνία τον τερματισμό της συνεργασίας" είπε ο Γκριμάλντι. "Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά και εκ μέρους της εταιρείας, τον Μασίμο Τζιορτζέτι για σπουδαίο επαγγελματισμό που επέδειξε τα δύο αυτά χρόνια συνεργασίας" υπογράμμισε.

Ο Τζιορτζέτι διαδέχθηκε τον Πέτερ Ντούντας στον οίκο μόδας Emilio Pucci και η προτίμησή του στα prints και στα έντονα χρώματα έφερε μία νεανική αίσθηση στο brand. Η τελευταία συλλογή του Τζιορτζέτι για τον Pucci θα παρουσιαστεί το 2018.

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η διάδοχη κατάσταση στον οίκο Pucci που ίδρυσε στη Φλωρεντία το 1947 ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας Emilio Pucci αναδεικνύοντας τα γεωμετρικά σχέδια και το καλειδοσκόπιο χρωμάτων σε φετίχ με στιλ.

Jil Sander, ξανά αλλιώς

MEIER

Σε παράλληλο χρόνο όπως σημειώνουν οι New York Times επιβεβαιώθηκε η φήμη που κυκλοφορούσε και το ζευγάρι Luke και Lucie Meier αναλμβάνουν χρέη καλλιτεχνικής διεύθυνσης στον οίκο Jil Sander αντικαθιστώντας τον Rodolfo Paglialunga που έφυγε από την εταιρία ένα μήνα πριν.

Η Meier που έχει δουλέψει στα atelier του Dior με τον Raf Simons αλλά εχει συνεργαστεί και με τους Marc Jacobs για τον Louis Vuitton και Nicolas Ghesquière για τον Balenciaga θα συνεργαστεί με τον σύζυγο της που φέρνει μια urban φιλοσοφία στη μόδα -ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της cult streetwear ετικέτας Supreme ενώ από το 2015 έχει ιδρύσει το δικό του label αντρικής μόδας OAMC.

Η πρώτη συλλογή τους για τον οίκο Jil Sander θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στο Μιλάνο.

Αυτές είναι οι τελευταίες αλλαγές στις "μουσικές καρέκλες" της μόδας. Έχει προηγηθεί νωρίτερα τον Μάρτιο η αναγγελία της Natacha Ramsay-Levi στον οίκο Chloé.

JILSANDER


ΔΗΜΟΦΙΛΗ