ΜΟΔΑ

Μακεδονία και Κουκάκι: Η Vogue ψηφίζει Ελλάδα

Μακεδονία και Κουκάκι: Η Vogue ψηφίζει Ελλάδα

H έκδοση που ορίζει το lifestyle πολλών φέτος λατρεύει την Ελλάδα ξανά από την αρχή. Από τις ομορφιές της Βόρειας Ελλάδας στις γειτονιές της παλιάς Αθήνας, στο hip Koυκάκι, η Vogue ντύνεται στα γαλανόλευκα.

Στο αφιέρωμα της η αμερικανική ιστοσελίδα της Vogue συστήνει στα εκατομμύρια των αναγνωστών της, τέσσερις βορειοελλαδίτικους ταξιδιωτικούς προορισμούς που είναι ιδανικοί για την άνοιξη υπογραμμίζοντας την ποικιλία του τοπίου, την πλούσια ιστορία και τα "αναρίθμητα" πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς για να ψυχαγωγηθεί ή να διασκεδάσει.

Όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν με δημοσιεύματα των New York Times ή του Guardian, οι προτάσεις αυτές συμβάλλουν στη γνωριμία του "μεγάλου κοινού" με μια περιοχή που διεκδικεί πλέον με αξιώσεις μια θέση στον τουριστικό χάρτης της χώρας μας.

"Η Θεσσαλονίκη έχει αρχίσει να καθιερώνεται και ως αυτό που λέμε city break, ως ένα μέρος δηλαδή που επισκέπτεται κανείς για ένα τριήμερο. Κι ο λόγος είναι ότι προσφέρει πολλά είδη τουρισμού" εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Θάλεια Καραφυλλίδου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων σε ξενοδοχεία που περιλαμβάνονται στις προτάσεις της Vogue.

"Οι Ισραηλινοί, για παράδειγμα, επισκέπτονται την πόλη για την πλούσια ιστορία της εβραϊκής κοινότητας. Από άλλες χώρες έρχονται για ψώνια, ενώ η Θεσσαλονίκη αποκτά πλέον και φήμη γαστριμαργικού προορισμού".

Χωνευτήρι πολιτισμών

vogue1

"Η συνεχής ροή των μεταναστών από την Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή δημιούργησε ένα χωνευτήρι πολιτισμών και γεύσεων" αναφέρει το περιοδικό.

Στις προτάσεις της η Vogue εξαίρει τη Θεσσαλονίκη ("πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και καρδιά της ελληνιστικής αυτοκρατορίας, σήμερα είναι μια πολύ ζωντανή πόλη, ενώ θεωρείται η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ελλάδας"), την Καβάλα ("ιδανικό σημείο εξόρμησης, αφού κάνει κανείς πρώτα χαμάμ, για να επισκεφθεί την αρχαία πόλη των Φιλίππων, αλλά και τη Δράμα και την Ξάνθη") και το Νυμφαίο ("εκεί βρίσκει κανείς ένα δάσος από οξιές, περισσότερα από 40 παλιά οινοποιεία, το καταφύγιο του Αρκτούρου, πολλές τοξωτές γέφυρες και τη λίμνη της Πρέσπας").

"Από την τελική φάση της εκδρομής" προσθέτει η Vogue, "δεν μπορούν να λείψουν τα Ζαγοροχώρια απ' όπου εύκολα φτάνει κανείς στα Ιωάννινα για να απολαύσει την παλιά τους πόλη και φυσικά τη λίμνη της".

"Η διάνοιξη της Εγνατίας Οδού επιτρέπει πλέον να γίνεται με ασφάλεια η τουριστική περιήγηση από το ένα άκρο της Βόρειας Ελλάδας ως το άλλο" σχολιάζει ο Θεολόγης Βύρων, πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης.

"Ασφαλώς είμαστε πολύ πιο κάτω σε σχέση με την Αθήνα ή τα νησιά, ο δικός μας τουρισμός είναι περισσότερο από τις βαλκανικές χώρες και με εξαίρεση τη Χαλκιδική δεν είναι μαζικός. Αλλά το παλεύουμε. Και τα αποτελέσματα είναι ορατά". Ωστόσο αυτή δεν είναι η μόνη φορά που η Vogue ψηφίζει Ελλάδα για το 2017.

"To Koυκάκι είναι cool"

vogue2

Σε αφιέρωμα της τον Μάρτιο του 2017 η ιστοσελίδα του περιοδικού έκανε αφιέρωμα στην πιο "cool γειτονιά της Αθήνας" -όπως και έχει επιλέξει να βαφτίσει το Κουκάκι.

"Oι αντιπερισπασμοί είναι πολλοί στην Αθήνα" γράφει η Alia Akkam πριν χαθεί στα στενά της γειτονιάς που αναδεικνύεται σιγά σιγά στο σημείο συνάντησης εναλλακτικών και κομψών ανθρώπων που βρίσκουν στην παλιά γειτονιά της Αθήνας μια γνησιότητα ανεπιτήδευτη.

Με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης να έχει φέρει μια εικαστική πνοή στη γειτονιά κάτω από τον Ιερό Βράχο η Vogue συνεχίζει τις βόλτες της στο Μουσείο της Ακρόπολης και μετά συνεχίζει σε προτάσεις καλής ζωής (από το Kinonó, "έναν προορισμό για τζαζ, σολ και φανκ ακούσματα" στο αγαπημένο στους teen Bel Ray αλλά και το αγαπημένο στη φατρία της documenta14 ΒοΒο -"ένα σκοτεινό, σοφιστικέ wine bar που ζωντανεύει από πινελιές μπλε χρώματος και είναι ιδανικό για να απολαύσεις ένα κόκκινο Αγιωργίτικο") η Vogue λατρεύει την Αθήνα και το δείχνει.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ