ΜΟΔΑ

Κένταλ Τζένερ: Εξοργίζει την Ινδία με το εξώφυλλο της στη Vogue

Κένταλ Τζένερ: Εξοργίζει την Ινδία με το εξώφυλλο της στη Vogue

Κάποιος να προστετέψει την Κένταλ Τζένερ, τη μικρή αδελφή της Κιμ Καρντάσιαν, από την οργή ενός ολόκληρου έθνους. Λίγο καιρό μετά τη διαφήμιση γνωστού αναψυκτικού που προκάλεσε την αντίδραση της αφροαμερικανικής κοινότητας η Τζένερ βρίσκεται ξανά εκτεθειμένη στα πυρά του διαδικτύπου με ένα εξώφυλλο σε έκδοση της Vogue που αναδεικνύεται σε καδμεία νίκη του super model.

Στην περίπτωση του διαφημιστικού σποτ η αντίδραση ήταν τόσο συντονισμένη ώστε ανάγκασε την εταιρία να προχωρήσει στην απόσυρσή της, ζητώντας συγγνώμη από τους καταναλωτές. Αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί με την Vogue Ινδίας, η έκδοση που έφερε αυτές τις μέρες την Τζένερστο επίκεντρο διαμάχης.

Το περιοδικό Vogue India επικρίθηκε online για την απόφασή του να παρουσιάσει την Τζένερ, μία λευκή Αμερικανίδα, αντί για μοντέλο από την Ινδία στο εξώφυλλο του επετειακού τεύχους για τα 10 χρόνια κυκλοφορίας του. Πολλοί ήταν εκείνοι που τόνισαν ότι είναι ακόμη ένα παράδειγμα μιας χαμένης ευκαιρίας να τιμηθούν έγχρωμες γυναίκες.

Εκπρόσωπος της Vogue αρνήθηκε να σχολιάσει τη διαμάχη. Εκπρόσωποι της Κένταλ Τζένερ, μέλους της οικογένειας Καρντάσιανς, η οποία έγινε αρχικά γνωστή με την εμφάνισή της στο ριάλιτι σόου, "Keeping Up with the Kardashians" δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Σε ανάρτηση από τη Vogue ανακοινώθηκε ότι το εξώφυλλο προκάλεσε εκατοντάδες αρνητικά σχόλια, σε πολλά από τα οποία εκφράζεται δυσαρέσκεια, επειδή οι υπεύθυνοι του περιοδικού δεν επέλεξαν μοντέλο από την Ινδία για τη φωτογράφηση.

Ναι, είναι όμορφο, αλλά δεν υμνούμε λευκά/Ευρωπαϊκά πρότυπα ομορφιάς... προσπαθούμε να τιμάμε γυναίκες από την Ινδία" έγραψε στο Instagram η 17χρονη Σαμπρίνα Μαρτίνεζ προσθέτοντας ότι ως έγχρωμη γυναίκα βλέποντας τη φωτογραφία πληγώθηκε. "Λέει ότι αυτό είναι το πρότυπο ομορφιάς, λέει ότι δεν μπορείς να είσαι η επιτομή της ομορφιάς αν δεν είσαι λευκή" δήλωσε στο CNN. "Ακόμη και αυτό το περιοδικό, το οποίο υποτίθεται ότι γιορτάζει έναν άλλο πολιτισμό, έναν άλλο τύπο ομορφιάς δεν αναγνωρίζει αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να στηρίζει" συνεχίζει.

Για κάποιους Ινδούς το εξώφυλλο του Vogue ήταν προσβλητική υπενθύμιση της εμμονής της χώρας με τις λευκαντικές κρέμες και το ανοιχτόχρωμο δέρμα.

https://www.instagram.com/p/p

Η 22χρονη Χαρνίντχ Καούρ από το Μουμπάι, διατύπωσε την άποψή ότι η Τζένερ φαίνεται με πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα στο εξώφυλλο. "Αν το συγκρίνετε με προηγούμενα εξώφυλλα, σε αυτό το εξώφυλλο εμφανίζεται με πιο μπρονζέ επιδερμίδα, πιο κοντά στο χρώμα του προσώπου των Ινδών" υπογράμμισε.

"Σε μια χώρα, στην οποία δίνονται αγώνες κατά των διακρίσεων με βάση το χρώμα, όταν βλέπεις κάτι τέτοιο - είναι πολύ προσβλητικό" πρόσθεσε.

Φωτογράφος του εξώφυλλου είναι ο Μάριο Τεστίνο και η φωτογράφιση έγινε στη ροζ πόλη της Ινδίας, τη Τζαϊπούρ.

Aκόμη και αν και τo πρόβλημα μοιάζει επιδερμικό, δεν είναι. Η Ινδία έχει ιστορία μισογυνισμού με επιθέσεις σε γυναίκες με οξύ για λόγους τιμής και εικόνας.

Μόλις το 2014, 309 γυναίκες έπεσαν θύματα επιθέσεων με οξύ γιατί η ομορφιά κάποιες φορές τιμωρείται.

Περισσότερη Ινδία μέσα από τις σελίδες της Vogue εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ