ΜΟΔΑ

Fashion Fax: Ο Αρνό στηρίζει Μακρόν, η Ελλάδα εμπνέει (vid)

Fashion Fax: Ο Αρνό στηρίζει Μακρόν, η Ελλάδα εμπνέει (vid)

Ο Λύκος της Πολυτέλειας, ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE είναι ο μοναδικός μη Αμερικανός ανάμεσα στους κροίσους με τις πέντε καλύτερες επιδόσεις σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg για το 2016 αλλά και υποστηρικτής του Εμμανουέλ Μακρόν.

"Δεν έχω ενδοιασμό, θα ρίξω την ψήφο μου για τον Εμμανουέλ Μακρόν" είπε ο κροίσος σε συνέντευξη του στην καθημερινή Les Echos -της οποίας είναι και ιδιοκτήτης. “Όλα όσα υπερασπίζεται η Μαρίν Λεπεν αποπνέουν φόβο και αδυναμία".

Με ανακοινώσεις τους νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα που κοινοποιήθηκαν από την Les Echos, 13 CEO από ισχυρά χαρτιά του επιχειρηματικού κόσμου της Γαλλίας κάνουν λόγο για την πολιτική της Λεπεν που θα φέρει πλήγμα στη χώρα.

Ο Αρνό, με περιουσία $51.4 δισεκατομμύρια είναι ο έβδομος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο. “Μια έξοδο μας από το Ευρώ θα φέρει ανεργία και θα μειώσει την αγοραστική δύναμη των Γάλλων" είπε.

Bernard Arnault Emmanuel Macron David ATLAN LOUIS VUITTON MALLETIER

Photo: press-office Louis Vuitton

Περικοπές στη Burberry

Λίγο πιο πέρα από τη Μάγχη, η βρετανική εταιρία πολυτελών ειδών ένδυσης και αξεσουάρ Burberry πρόκειται να μεταφέρει 300 θέσεις εργασίας από το Λονδίνο σε νέα γραφεία στην πόλη Λιντς του Δυτικού Γιόρκσαϊρ, προκειμένου να συγχωνεύσει τις υπηρεσίες διοικητικής υποστήριξης και να περιορίσει τις δαπάνες της.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει τα νέα της γραφεία της τον Οκτώβριο, ώστε να μειώσει τον χώρο που χρειάζεται για γραφεία στο Λονδίνο, με στόχο να εξοικονομήσει 100 εκατομμύρια στερλίνες.

Στα γραφεία του Λιντς θα συγκεντρωθούν οι οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες, το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού και ορισμένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πάνε στο Λιντς για να διατηρήσουν τη δουλειά τους, διαφορετικά θα απολυθούν.

Η εταιρία που χαρακτήρισε "σημαντική κίνηση" την απόφασή της αυτή, θα διατηρήσει την έδρα της στο Λονδίνο. Δύο εβδομάδες νωρίτερα, ο οίκος μόδας, υπό τη διεύθυνση του σχεδιαστή Κρίστοφερ Μπέιλι, παρουσίασε επιβράδυνση στο ρυθμό ανάπτυξης των τριμηνιαίων πωλήσεών της.

Τον Απρίλιο, η μετοχή της Burberry κατέγραψε πτώση 6%.

Αμείλικτες Θεότητες της Chanel

Τέλος στη δημοσιότητα δόθηκε το video του show της Chanel που αποθέωσε την κλασική Ελλάδα. "Θεωρώ την Ελλάδα ως την πηγή της ομορφιάς και του πολιτισμού, όπου υπήρχε μια θαυμάσια ελευθερία κινήσεων που έκτοτε έχει εξαφανιστεί" εξήγησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Καρλ Λάγκερφελντ.

"Τα κριτήρια της ομορφιάς στην αρχαία, τότε κλασική, Ελλάδα εξακολουθούν να ισχύουν. Ποτέ δεν υπήρξαν πιο όμορφες παραστάσεις γυναικών. Ή πιο όμορφες κολώνες. Όλη η αναγέννηση, στην πραγματικότητα, βασίστηκε στην αρχαιότητα. Είναι πραγματικά η νεότητα του κόσμου σε όλη της την ισχύ και το απρόβλεπτο - όπως ακριβώς και οι αμείλικτοι θεοί" σημειώνει ο Καρλ Λάγκερφελντ, διευθυντής δημιουργικού και βασικός σχεδιαστής του οίκου μόδας Chanel.

Το θέμα της συλλογής Cruise 2018 συνδέεται με την ιδρύτρια του οίκου Γκαμπριέλε "Κοκό" Σανέλ, η σχεδιάστρια μόδας που αποτελεί σταθερή πηγή έμπνευσης για τον Λάγκερφελντ από τότε που ανέλαβε καθήκοντα μόδιστρου το 1983.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ