ΜΟΔΑ

Στο σφυρί σπάνιο ρολόι ενός Βλαντιμίρ Πούτιν...

Στο σφυρί σπάνιο ρολόι ενός Βλαντιμίρ Πούτιν...
Βλαντιμίρ Πούτιν και η σύζυγος του Lyudmila στο Taj Mahal τον Οκτώβριο του 2000. REUTERS/Pawel Kopczynski/File Photo

Αν και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ υποστηρίζει ότι οι πληροφορίες είναι αναληθείς οι ιστοσελίδες επιμένουν. Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο πρώην ιδιοκτήτης του πολύτιμου και σπάνιου ρολογιού χειρός από τιτάνιο που δημοπρατείται στο Μονακό.

Το Patek Philippe θα πωληθεί σε δημοπρασία τον Ιούλιο από τον οίκο Monaco Legend αλλά δεν τα ίχνη του χάνονται μέσα σε συνοδευτικά χαρτιά που δεν αναφέρουν ημερομηνία αγοράς. Ωστόσο φαίνεται πως η αγορά του έγινε στο Λονδίνο, στο κατάστημα Watches of Switzerland, στο όνομα ενός Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν.

Οι πιθανότητες μιας συνωνυμίας ή ενός αστείου είναι μικρές σε ένα τέτοιο θέμα, εκτιμά ο συντάκτης του Business Insider UK.

Όμως ο Πούτιν αγαπά τόσο πολύ τα ρολόγια, αυτός που παίζει με τον χρόνο και τους ομολόγους του από το μοσχοβίτικο μέγαρό του. Το πάθος του για τα ρολόγια του δεν είναι μυστικό" γράφει το Le Point. "Για όσους αμφιβάλλουν ακόμη για το καλό γούστο και τα χρήματα που δαπανά στα ρολόγια ο σημερινός τσάρος της Ρωσίας, επιβάλλεται να κάνουν μια βόλτα στο Μονακό, εκεί όπου θα πωληθεί μεταξύ άλλων σπάνιων αντικειμένων το Patek Philippe 5208 P. Είναι απλά, ένα από τα πιο περίπλοκα ρολόγια του θρυλικού ελβετικού οίκου ωρολογοποιίας" αναφέρει το δημοσίευμα.

Το συγκεκριμένο ρολόι πωλείται μόνο σε αξιόπιστους πελάτες του οίκου, δηλαδή σε αυτούς που αγοράζουν πολλά από τα ρολόγια του. Η τιμή του είναι 980.000 ελβετικά φράγκα (1 εκατομμύριο δολάρια) και είναι ένα από τα ακριβότερα ρολόγια στην αγορά, σύμφωνα με το Hodinkee.

Δεν προκαλεί έκπληξη που ο Πούτιν θα μπορούσε να πουλήσει ένα τέτοιο σπάνιο και ακριβό ρολόι. Είναι γνωστός λάτρης των ρολογιών, επισκέπτεται εκδηλώσεις όπου εκτίθενται συλλογές ρολογιών.

Το κόστος του καθενός από τα συγκεκριμένα ρολόγια είναι αρκετές φορές υψηλότερο από τις ετήσιες αποδοχές του Πούτιν ως προέδρου της Ρωσίας, που εκτιμώνται σε 112.000 δολάρια.

Αυτό υπενθύμισε το Hodinkee παραθέτοντας ένα video από το ιστολόγιο του Foreign Policy ιδανικό προφανώς για όσους καταλαβαίνουν ρωσικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ