ΜΟΔΑ

Κανένα Brexit: O Giorgio Armani στο πλάι των Βρετανών σπουδαστών μόδας

Κανένα Brexit: O Giorgio Armani στο πλάι των Βρετανών σπουδαστών μόδας

Με δύναμη από την Ιταλία ο σχεδιαστής μόδας Τζόρτζιο Αρμάνι επενδύει πέρα από τα σύνορα της χώρας του αναζητώντας ταλέντο στη μητρόπολη των δημιουργικών, το Λονδίνο.

Ενόψει της πρώτης του επίδειξης μόδας στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο, ο Τζόρτζιο Αρμάνι θα συνεργαστεί με το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας (BFC) και σπουδαστές στο Ηνωμένο Βασίλειο στον διαγωνισμό "New Bond".

Οι νικητές θα δημιουργήσουν μία capsule συλλογή για την άνοιξη/καλοκαίρι 2018 για τη σειρά Emporio Armani.

Ο διαγωνισμός, στον οποίο καλούνται να πάρουν μέρος φοιτητές όλων των σχολών που ανήκουν στο Δίκτυο Κολλεγίων του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας, προκηρύχθηκε με αφορμή την πρώτη επίδειξη του Ιταλού σχεδιαστή στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου και συμπίπτει με τα εγκαίνια νέας μπουτίκ Emporio Armani στην οδό Bond.

Ο Αρμάνι θα συνεργαστεί με φοιτητές που θα υποβάλλουν ιδέες και "θα ενσωματώσουν την ουσία του βρετανικού στιλ στις ερμηνείες τους για τρία εμβληματικά σχέδια σήμα κατατεθέν του Emporio Armani" ανακοινώθηκε από την εταιρία, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph.

Οι βρετανικές σχολές σχεδίου μόδας είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες στη σημερινή 'σκηνή'" δήλωσε ο Αρμάνι.

"Γεννούν μοναδικά ταλέντα, ενθαρρύνοντας την πρωτοτυπία και την ιδιαιτερότητα κάθε σπουδαστή. Πιστεύω ότι για να είναι επιτυχημένος κάποιος στο χώρο της μόδας, η δημιουργικότητα πρέπει να συμβαδίζει με την πραγματιστική, ρεαλιστική προσέγγιση. Θα ήθελα να αξιοποιήσω αυτή την πρωτοβουλία για να ενθαρρύνω το διάλογο μεταξύ αυτών των δύο στοιχείων, δίνοντας στους νικητές μια χρήσιμη ευκαιρία να επιτύχουν και να προχωρήσουν εμπρός στην καριέρα τους".

ARMA

Facebook/ARMANI

Ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας θα αξιολογήσει όλες τις υποψηφιότητες και θα επιλέξει τρεις νικητές, έναν για κάθε κατηγορία : ρούχα, τσάντες και υπόδηση.

Τα τρία σχέδια που θα επιλεγούν θα πωλούνται στα τρία καταστήματα Emporio Armani στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο website του brand.

Τέλος οι νικητές θα εργαστούν για τρεις μήνες με την ομάδα σχεδιασμού στην έδρα του brand, στο Μιλάνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ