ΜΟΔΑ

Η Μιούτσια Πράντα παραδέχεται ότι δεν έβλεπε τηλεόραση και υπερασπίζεται τις γυναίκες

Η Μιούτσια Πράντα παραδέχεται ότι δεν έβλεπε τηλεόραση και υπερασπίζεται τις γυναίκες
Reuters

Για το ρόλο της γυναίκας και για τη συμβολή της στα τηλεοπτικά δρώμενα μίλησε η Μιούτσια Πράντα, μία από τις πιο σημαντικές σχεδιάστριες μόδας και οραματίστρια του κλάδου της, στο γερμανικό περιοδικό Frankfurter Allgemeine Quarterly.

Η Μιούτσια Πράντα που γεννήθηκε στο Μιλάνο το 1949, μαζί με τον σύζυγό της Πατρίτσιο Μπερτέλι κατάφερε να καθιερώσει την εταιρεία της ως ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα παγκόσμια brand.

Μιλώντας για την έκθεση που θα φιλοξενήσει το Fondazione Prada, το μουσείο του Ιδρύματος της εταιρείας με τίτλο «TV70», η Πράντα παραδέχτηκε ότι εκείνη την εποχή στην οποία αναφέρεται η έκθεση δεν παρακολουθούσε τηλεόραση, καθώς πίστευε ότι ήταν κάτι το κακό.

«Ποτέ δεν παρακολουθούσα τηλεόραση. Τώρα την ανακαλύπτω και πιστεύω ότι είναι ένα έξυπνο Μέσο με ενδιαφέροντες ανθρώπους. Τότε ήταν δημόσια και εξέφραζε την πολιτική της Ιταλίας. Στη συνέχεια ήρθε ο Μπερλουσκόνι. Έτσι, μας ήρθε η έμπνευση να κάνουμε την έκθεση».

download 1

(Πηγή: REUTERS/Bobby Yip)

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης Francesco Vezzoli, και όπως είπε η Μιούτσια Πράντα «πρόκειται για μία έκθεση για το ρόλο των γυναικών. Ο Francesco Vezzoli δείχνει πώς οι γυναίκες που βρέθηκαν στην τηλεόραση να παρουσιάζουν εκπομπές άσκησαν μία μορφή φεμινιστικής χειραφέτησης. Έκαναν κάτι επαναστατικό. Κάλεσαν άλλες γυναίκες και μίλησαν για τον κόσμο με τον τρόπου αυτές τον έβλεπαν κι έτσι άλλαξε η κοσμοθεωρία των θεατών».

Η διάσημη σχεδιάστρια μόδας είπε ακόμα ότι σε έναν κόσμο που αλλάζει και πλέον στο επίκεντρο βρίσκονται στα δικαιώματα των φτωχών θα πρέπει να αλλάξει και αυτή χαρακτήρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ