ΜΟΔΑ

Fashion Fax: Ένα δισ ευρώ για την Jimmy Choo & διαζύγιο στον Courreges

Fashion Fax: Ένα δισ ευρώ για την Jimmy Choo & διαζύγιο στον Courreges

Το Game of Thrones στη μόδα καλά κρατεί με ακόμη δύο καλλιτεχνικούς διευθυντές να αποχωρούν από ιστορικό γαλλικό οίκο. Αυτό δεν είναι το πρωτοσέλιδο όμως στην επικαιρότητα του στιλ καθώς τα μεγάλα νέα στην ατζέντα των fashionista ξεκινούν από εκεί που το βλέμμα πέφτει χαμηλά. Στα υποδήματα πολυτελείας. 

Η Michael Kors συμφώνησε να εξαγοράσει τη βρετανική υποδηματοποιία πολυτελείας Jimmy Choo αντί 896 εκατομμυρίων στερλινών (1 δισεκ. ευρώ/1,2 δισεκ. δολάρια), σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρίας ειδών πολυτελείας.

Ο υποδηματοποιός είχε αποκαλύψει τον Απρίλιο ότι θα πωλούσε την επιχείρηση, δύο χρόνια μετά την ένταξή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η Michael Kors δήλωσε ότι απέσπασε για την προσφορά της τη συμφωνία του βασικού μετόχου του Jimmy Choo, την επενδυτική εταιρία JAB Luxury με έδρα του Λουξεμβούργο, που κατέχει το 67,66% του κεφαλαίου.

Ο αγοραστής προτίθεται να διατηρήσει τη σημερινή διεύθυνση της Jimmy Choo και να αναπτύξει την εταιρία ανοίγοντας νέα καταστήματα και πωλώντας μέσω Διαδικτύου.

Η Jimmy Choo έχει περισσότερα από 150 καταστήματα σε όλο τον κόσμο και διαθέτει τα προϊόντά της στα ακριβότερα πολυκαταστήματα παγκοσμίως. Το 2016, η εταιρία κατέγραψε κύκλο εργασιών 364 εκατομμυρίων στερλινών, με καθαρό κέρδος 15,4 εκατ. στερλινών.

Από την πλευρά της, η εταιρία Michael Kors, γνωστή για τα αξεσουάρ της και τη σειρά της στο ανδρικό και γυναικείο έτοιμο ένδυμα, ιδρύθηκε το 1981 από τον αμερικανό σχεδιαστή που της έδωσε το όνομά του. Είναι εταιρία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και δραστηριοποιείται σε εκατό χώρες, καταγράφοντας κύκλο εργασιών 4,5 δισεκ. δολαρίων.

Η Jimmy Choo είναι μια εμβληματική φίρμα που ηγείται στην κατηγορία των ειδών πολυτελείας, παράγει ξεχωριστά υποδήματα, τσάντες και άλλα αξεσουάρ. Θαυμάζουμε το εντυπωσιακό στυλ των σχεδίων της", είπε ο Μάικλ Κορς, επίτιμος πρόεδρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της ομωνυμης εταιρίας.

Η Jimmy Choo ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια από τον μαλαισιανής καταγωγής Τζίμι Τσου ο οποίος έφτιαχνε παπούτσια κατά παραγγελία και μια διευθύντρια του περιοδικού μόδας Vogue, που άνοιξαν το πρώτο τους κατάστημα στο ανατολικό άκρο του Λονδίνου.

Η υποδηματοποιία έγινε γνωστή για τις γόβες στιλέτο και τα αξεσουάρ της αλλά και από τις διάσημες πελάτισσές της, όπως η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, η Μισέλ Ομπάμα, η Κέιτ Μίντλετον, η Νικόλ Κίντμαν και η Λέιντι Γκάγκα. Σήμερα δραστηριοποιείται σε πόλεις από το Λονδίνο έως το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και το Τόκιο.

Διαζύγιο στο Παρίσι

cour

Η λήξη της συνεργασίας του γαλλικού οίκου μόδας Courreges και του σχεδιαστικού διδύμου Sebastien Meyer και Arnaud Vaillant ανακοινώθηκε χθες με δελτίο Τύπου στο οποίο τονίζεται ότι πρόκειται για κοινή απόφαση των δύο πλευρών. Η συλλογή τους για τον χειμώνα του 2017 είναι η τελευταία που σχεδίασαν για τον οίκο.

Οι σχεδιαστές, Sebastien Meyer και Arnaud Vaillant, ήταν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Courreges τα τελευταία δύο χρόνια κατορθώνοντας να εκσυγχρονίσουν τον οίκο μόδας που ίδρυσε ο Andre Courreges το 1961.

Ο Francois Le Menaheze, που ορίστηκε πρόεδρος της Courreges τον Απρίλιο του 2017, θα ανακοινώσει τον διάδοχό τους, εφόσον οριστικοποιηθεί η απόφαση.

Οι Vaillant και Meyer γνωρίστηκαν το 2009 και δημιούργησαν μαζί τη φίρμα Coperni Femme (το όνομά προέρχεται από τον Κοπέρνικο, μαθηματικό και αστρονόμο που ανακάλυψε ότι ο ήλιος βρίσκεται στο κέντρο του σύμπαντος) και έλαβαν για την πρώτη τους συλλογή το βραβείο ANDAM. 'Αφησαν ωστόσο το προσωπικό τους project στην άκρη για να αφοσιωθούν στην αναβίωση του Courreges με αποστολή τη διεύρυνση της γαλλικής κυρίως καταναλωτικής του βάσης.

Όταν οι Sebastien Meyer και Arnaud Vaillant παρουσίασαν την πρώτη τους συλλογή για τον Courreges στην Opera Bastille στο Παρίσι στα τέλη του 2015, χαιρετίστηκε ως επανεκκίνηση του οίκου.

Ο θρυλικός σχεδιαστής Andre Courreges ίδρυσε μαζί με τη σύζυγό του Coqueline Barriere τον οίκο υψηλής ραπτικής το 1961. Πρότεινε το πρωτοποριακό για την εποχή μίνι ταυτόχρονα με τη Βρετανίδα Μέρι Κουάντ και μια mod-φουτουριστική αισθητική με τολμηρές γραμμές, τετραγωνισμένες, γεωμετρικές φόρμες, τα φορέματα σε γραμμή "Α" με ανοίγματα και τις λευκές μπότες πάνω από τον αστράγαλο.

Πέθανε τον Ιανουάριο του 2016 μετά από πολύχρονη μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ