ΜΟΔΑ

Fashion Fax: Αφορισμοί στον Gucci & ο Michael Kors κατά της πείνας

Fashion Fax: Αφορισμοί στον Gucci & ο Michael Kors κατά της πείνας

Ο Alessandro Michele του οίκου Gucci συνεχίζει να κάνει ρηξικέλευθες κινήσεις στο χώρο της μόδας με συνεργασίες που αναρωτιούνται για το αύριο.

Ο διευθυντής δημιουργικού στον οίκο Gucci περιγράφει την αισθητική του ως "εκλεκτικό ρομαντισμό", ίσως γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο κάνει νόημα η συνεργασία του με την Ισπανίδα καλλιτέχνιδα Κόκο Καπιτάν (Coco Capitan).

H Kόκο είναι μια καθιερωμένη φωτογράφος. Έχει πλέον φανατικό κοινό που παρακολουθεί τα έργα της στα οποία εξερευνά γραμματοσειρές και απλά, όλο χιούμορ μηνύματα, ανοιχτά σε ερμηνείες.

Η συνεργασία της με τον Gucci περιλαμβάνει αφορισμούς, του τύπου "Τι θα κάνουμε με όλο αυτό το μέλλον;" ή "Ο κοινός νους δεν είναι και τόσο κοινός". Στο κλείσιμο του show Φθινόπωρο-Χειμώνας 2017, ο ίδιο ο Michele διάλεξε να φορέσει ένα από τα κοντομάνικα μπλουζάκια της, πάνω στο οποίο ήταν αναγραμμένη η φράση "Θέλω να αρχίσω πάλι να πιστεύω μια ιστορία".

https://www.instagram.com/p/p

Πιστεύω ότι ειδικά σε αυτή τη συνεργασία – γιατί είναι κείμενο σε μια βιομηχανία που κυρίως εργάζεται με εικόνες – το πιο σημαντικό είναι ότι στέλνεις ένα μήνυμα, σχεδόν απαλλαγμένο από κάποιες αισθητικές αξίες. Βεβαίως, το να γράφεις στο δικό μου ύφος είναι μια αισθητική απόφαση, αλλά γενικά, όταν γράφω τέτοια πράγματα αυτό που προσπαθώ να μεταδώσω είναι το μήνυμα" δήλωσε η Κόκο στο Highsnobiety. "Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να δει κανείς το γράψιμό μου ως κάτι "όμορφο", περισσότερο έχει να κάνει με το να διαβάσει αυτό που έχω γράψει. Γιατί στην περίπτωση που τα τυπογραφικά μου στοιχεία ή τα γραφικά μου ήταν διαφορετικά, θα εξακολυθούσε να είναι το ίδιο λόγω των ερωτημάτων που αισθάνομαι ότι έχω την ευκαιρία να θέτω στους άλλους" τόνισε η Κόκο Καπιτάν.

Η collection με τις "επεμβάσεις" της Κόκο Καπιτάν είναι ήδη διαθέσιμη. Και ο οίκος Gucci έβαλε τους αφορισμούς της Ισπανίδας σε πολλούς τοίχους, τόσο στο Μιλάνο όσο και στη Νέα Υόρκη.

https://www.instagram.com/p/p

Μichael Kors

Ο σχεδιαστής μόδας Μichael Kors και η ηθοποιός Κέιτ Χάντσον ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν καλό σκοπό. Για περισσότερα από τρία χρόνια, το Watch Hunger Stop συνεισφέρει στην προσφορά γευμάτων στα υποσιτισμένα παιδιά του κόσμου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του επισιτιστικού προγράμματος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η εκστρατεία, ενόψει της οποίας Κορς και Χάντσον συνεργάζονται, προβλέπει πως για κάθε αγορά συγκεκριμένων ρολογιών από τη συλλογή του γνωστού οίκου, ένας αριθμός γευμάτων θα προσφέρεται σε παιδιά που έχουν ανάγκη, μέσω συγκεκριμένου προγράμματος που υλοποιεί ο ΟΗΕ. Συγκεκριμένα, για κάθε ρολόι που πωλείται, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ θα παρέχει 100 γεύματα σε πεινασμένα παιδιά του κόσμου.

Μια ειδική έκδοση ενός έξυπνου ρολογιού, του smartwatch Michael Kors Access Sofie και μια έκδοση των Lon aviator γυαλιών ηλίου θα περιλαμβάνονται στα προϊόντα που προωθούνται εφέτος για τις ανάγκες της συγκεκριμένης εκστρατείας.

michael kors i kate hudson

Από τα πρώτα χρόνια υλοποίησης της εν λόγω καμπάνιας, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) έχει παραδώσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια γεύματα σε υποσιτισμένα παιδιά.

Η εκστρατεία προσεγγίζει το ζήτημα της καταπολέμησης της πείνας με τη συγκέντρωση κεφαλαίων και με δράσεις ευαισθητοποίησης.

"Είμαι ενθουσιασμένος και ευγνώμων που η φίλη μου Κέιτ συμμετέχει για άλλη μία φορά στις προσπάθειές μας να τερματίσουμε την πείνα" δήλωσε ο σχεδιαστής. "Μοιραζόμαστε την πεποίθηση ότι εάν συνεργαστούμε όλοι μαζί, αυτό είναι ένα πρόβλημα που μπορούμε να λύσουμε. Το Watch Hunger Stopυποστηρίζει το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων του WFP, βελτιώνοντας τη ζωή των παιδιών που αξίζουν την ευκαιρία για ένα υγιές, ευτυχισμένο μέλλον. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να βοηθήσουμε".

"Είναι η τρίτη χρονιά φέτος που έχω την τιμή να συνεργάζομαι με τον Μάικλ για αυτό το σημαντικό σκοπό" λέει η Κέιτ Χάντσον. "Τον Ιούνιο επισκέφτηκα σχολεία στην Καμπότζη, όπου η χρηματική βοήθεια που συγκεντρώθηκε από το Watch Hunger Stop επιτρέπει στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών να εξασφαλίσει τροφή για τα παιδιά, ώστε να αναπτυχθούν και να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους. Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία – ανυπομονώ να μοιραστώ όλα όσα είδα και έμαθα εκεί" συμπλήρωσε η ηθοποιός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ