ΜΟΔΑ

Από τη Σκότλαντ Γιαρντ στα εγκλήματα μόδας της Vogue

Από τη Σκότλαντ Γιαρντ στα εγκλήματα μόδας της Vogue
Reuters

H πρώτη αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου δεν σκοπεύει να βάλει τέλος στα πολλαπλά εγκλήματα κακής αισθητικής και παιδείας με την εμφάνιση της στις σελίδες της βρετανικής Vogue. Είναι απασχολημένη με το έγκλημα εκεί έξω, την τρομοκρατία και όλα όσα απειλούν τη Βρετανία καθημερινά από το αρχηγείο της στη Σκότλαντ Γιαρντ. 

Η έκδοση φέρνει στις λαμπερές σελίδες της την πρώτη γυναίκα αρχηγό της αστυνομίας του Λονδίνου. Η αρχηγός της μητροπολιτικής αστυνομίας Κρεσίντα Ντικ ποζάρει φορώντας τη στολή της και προσελκύει τα βλέμματα στις σελίδες του διάσημου εντύπου, στο πλαίσιο ενός αφιερώματος που τιμά τις γυναίκες οι οποίες έχουν διακριθεί στον τομέα τους.

Η 56χρονη Ντικ είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων του Λονδίνου στα 188 χρόνια της ιστορίας τους και πήρε τα ηνία του οργανισμού, που απαριθμεί 43.000 αστυνομικούς και διοικητικό προσωπικό, φέτος τον Απρίλιο.

Η Κρεσίντα Ντικ, μια έμπειρη αξιωματικός στην αντιτρομοκρατική μονάδα, είχε μια δύσκολη αρχή μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της, καθώς κλήθηκε να διαχειριστεί την φονική πυρκαγιά στο κτίριο Γκρένφελ στο κεντρικό Λονδίνο, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 80 άνθρωποι.

vogue1

Υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο όταν φοράς τη στολή σου. Αναλαμβάνεις ένα ρόλο να παίξεις, να είσαι ήρεμη, να ηγείσαι των άλλων ανθρώπων, να προχωράς μπροστά όταν όλοι οι άλλοι τρέπονται σε φυγή. Σε κάνει να νιώθεις, όχι ότι είσαι θαρραλέος, αλλά ναι, "αυτή είναι η δουλειά μου"", λέει η Ντικ στη Vogue.

Η νέα αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου άρχισε να εργάζεται ως αστυνομικός στη Σκότλαντ Γιαρντ το 1983. Με τα χρόνια ανελίχθηκε στην ιεραρχία κι αναδείχθηκε στην πλέον υψηλόβαθμη αξιωματικό της αντιτρομοκρατικής μονάδας, ενώ διετέλεσε διευθύντρια για την ασφάλεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Η Κρεσίντα Ντικ περιέγραψε ότι η φωτιά στο Γκρένφελ και οι πρόσφατες επιθέσεις στο Ουεστμίνστερ και τη Γέφυρα του Λονδίνου ισοδυναμούσαν για εκείνη με πολλές ώρες εργασίας, ωστόσο το ηθικό των στελεχών ασφαλείας παρέμεινε στα ύψη.

"Είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση, περισσότερο σε σύγκριση με το παρελθόν, της στήριξης προς την αστυνομία. Δεν μπορείς να περπατήσεις στον δρόμο χωρίς οι πολίτες να μην σε προσεγγίζουν και να σου σφίγγουν το χέρι λέγοντάς σου "σε ευχαριστώ για όσα κάνεις". Όλοι λένε το ίδιο" τόνισε.

Περισσότερα εδώ.

British Vogue September 2017

ΔΗΜΟΦΙΛΗ