ΜΟΔΑ

Βραβείο καινοτομίας σε επαναστατικά ρούχα origami που μεγαλώνουν μαζί με το μωρό

Βραβείο καινοτομίας σε επαναστατικά ρούχα origami που μεγαλώνουν μαζί με το μωρό

Τη λύση σε ένα οικονομικό πονοκέφαλο των γονιών έφερε συνδυάζοντας τη μηχανική με τη δημιουργικότητα ο βρετανός Ryan Yasin στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο καινοτομίας James Dyson Award για το 2017.

Η ένδυση των μωρών είναι συχνά εφιάλτης για πολλά νοικοκυριά που αναγκάζονται να αγοράζουν συνεχώς νέα ρούχα για τα παιδιά τους, τα οποία δεν προλαβαίνουν να φορέσουν παρά κάποιους μήνες καθώς αναπτύσσονται πολύ γρήγορα και αλλάζουν συνεχώς μεγέθη.

Ο 24χρονος αποφάσισε να δώσει λύση στο πρόβλημα. Κατασκεύασε ρούχα από ειδικό ύφασμα τα οποία μπορεί να φοράει ένα μωρό από έξι μηνών μέχρι τριών χρονών. Με αυτόν τον τρόπο o Yasin καταργεί με τουλάχιστον τέσσερα ενδιάμεσα νούμερα ρούχων, γλιτώνοντας αρκετά χρήματα για τους γονείς.

Η δομή του υφάσματος που χρησιμοποιείται είναι τέτοια, ώστε να επιτρέπει στα ρούχα να μεγαλώνουν μαζί με το παιδί.

Σε δηλώσεις του αποκάλυψε ότι εμπνεύστηκε την ιδέα από την αδερφή του που έκανε ένα αγοράκι. Ο θείος Yasin σχεδίασε και έραψε κάποια ρούχα για το μωρό, μια πρωτοβουλία που του πήρε κάποιες εβδομάδες για να ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα να μην κάνουν στο ανίψι του όταν τελικά έφτασαν στον προορισμό τους.

Petit Pli - Clothes that grow with your child. from Ryan Mario Yasin on Vimeo.

Ο απόφοιτος μηχανικός Υasin βραβεύτηκε για αυτή την εφεύρεση με το ετήσιο βραβείο Καινοτομίας James Dyson Award που απονέμεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έχει καλές πιθανότητες και για ακόμα ένα βραβείο, αυτή τη φορά διεθνές.

yasin

ΔΗΜΟΦΙΛΗ