ΜΟΔΑ

Μαρία Μενούνος & Miss America φέρνουν την κλιματική αλλαγή στα καλλιστεία

Μαρία Μενούνος & Miss America φέρνουν την κλιματική αλλαγή στα καλλιστεία
Τwitter/MissAmerica

Μία σπάνια στιγμή έλαβε χώρα στη σκηνή του διαγωνισμού ομορφιάς Miss America. Όταν η κριτής των καλλιστείων Μαρία Μενούνος ζήτησε από την 23χρονη απόφοιτο πανεπιστημίου της Ivy League από τη Βόρεια Ντακότα Κάρα Μαντ να σχολιάσει την πρόσφατη απόσυρση των ΗΠΑ από την Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα η διαγωνιζομένη αναφέρθηκε σε μια "κακή απόφαση".

"Είτε πιστεύετε σε αυτό (στην κλιματική αλλαγή), είτε όχι, πρέπει να βρισκόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων" σχολίασε η Μαντ.

Απόφοιτος πανεπιστημίου της Ivy League (η Ivy League περιλαμβάνει τα οκτώ καλύτερα πανεπιστήμια των ΒΑ ΗΠΑ: Brown, Columbia, Cornell, Dartmouth College, Harvard, Princeton, University of Pennsylvania,Yale) και πρωταθλήτρια εθνικού διαγωνισμού χορού από τη Βόρεια Ντακότα η Μαντ στέφθηκε χθες Κυριακή Μις Αμερική και έγινε έτσι η πρώτη διαγωνιζόμενη από τη συγκεκριμένη πολιτεία που αναδεικνύεται νικήτρια στον διαγωνισμό ομορφιάς, ο οποίος συμπληρώνει σχεδόν 100 χρόνια.

Η Κάρα Μαντ από το Μπίσμαρκ είναι απόφοιτος του Brown University στο Ρόουντ Άιλαντ και έχει γίνει δεκτή στην Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Notre Dame, το οποίο είναι ένα από τα εγκυρότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και βρίσκεται στην πολιτεία της Ιντιάνα.

Η 23χρονη Κάρα, μάλιστα, συμμετείχε στο παγκοσμίου φήμης χορευτικό συγκρότημα των Rockettes. Ήταν μια από τις 51 υποψήφιες για τον τίτλο, οι οποίες εκπροσώπησαν τις 50 αμερικανικές πολιτείες και την Περιφέρεια της Κολούμπια (δηλαδή, την αμερικανική πρωτεύουσα Ουάσινγκτον).

2017 09 11T040813Z 776821782 RC1D11787000 RTRMADP 3 USA MISSAMERICA

REUTERS/Mark Makela

Η Μαντ, η οποία στρατεύεται με την ΜΚΟ Make-a-Wish (την οργάνωση, η οποία πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών από 3 έως 18 ετών, με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες), χόρεψε τζαζ υπό τους ήχους του κομματιού "The Way You Make Me Feel" για τις ανάγκες της ενότητας επίδειξης ταλέντου.

Οι κριτές βαθμολόγησαν τις διαγωνιζόμενες--από έφηβες μέχρι 24χρονες--με βάση το ταλέντο τους, τις απαντήσεις τους στην ενότητα των ερωτήσεων, μια προσωπική συνέντευξη και την εμφάνισή τους με βραδινό φόρεμα και με μαγιό.

Πολλές από αυτές τραγούδησαν ή χόρεψαν στην ενότητα επίδειξης ταλέντου. Η νικήτρια θα λάβει μια υποτροφία ύψους 50.000 δολαρίων, την κάλυψη των εξόδων της για ένα χρόνο και ένα εξαψήφιο χρηματικό έπαθλο.

2017 09 11T061343Z 837606198 RC13F533CF40 RTRMADP 3 USA MISSAMERICA

REUTERS/Mark Makela

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ