ΜΟΔΑ

‘Mademoiselle Privé’, ένας φόρος τιμής στην Coco Chanel

‘Mademoiselle Privé’, ένας φόρος τιμής στην Coco Chanel

Από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 18 Νοεμβρίου 2015 οι στυλιστικές προτάσεις της γυναίκας που όρισε τη γαλλική μόδα παρουσιάζονται σε όλη τους την εκθαμβωτική λάμψη σε μια έκθεση που ανεβάζει στιγμιαία την αισθητική σου.

Mε αφορμή τα εγκαίνια της ‘Mademoiselle Privé’, που είναι για τον κόσμο της μόδας ότι και η σύνοδος G7 για τους ηγέτες του ανεπτυγμένων χωρών, ο Καρλ Λάγκερφελντ έδειξε στο Λονδίνο την επιρροή και τις στρατευμένες στη Chanel ισχυρές φιλίες του. Kρίστεν Στίουαρτ, Λίλι Ρόουζ, Βανέσα Παραντί, Kίρα Νάιτλι, Στέλα Τέναντ και Τζούλιαν Μουρ ήταν μερικές από τις παρουσίες που χαιρέτησαν τη γιορτή του Γερμανού.

Η έκθεση φιλοξενείται στους 3 ορόφους της Saatchi Gallery με αφορμή, πέρα από τις δεξιότητες του οίκου πολυτελείας στην haute couture και την αισθητική εν γένει, και την επανεκδοθείσα συλλογή κοσμημάτων του 1932 με τίτλο “Bijoux de Diamants”, τη μοναδική συλλογή κοσμημάτων , που δημιούργησε ποτέ γυναίκα που αγαπούσε τα μαύρα και είχε γεννηθεί Gabrielle Bonheur. Επιπλέον η Chanel εκδίδει ξανά το θρυλικό άρωμα Chanel No.5. κάνοντας μια κατά μέτωπο επίθεση σε όλες τις αισθήσεις των γυναικών που μπορούν ή απλά ονειρεύονται να γίνουν μέρος του παραμυθιού που ήδη από το trailer υποσχέθηκε πολλά.

“Δεν με ενδιαφέρει να μιλάμε για το παρελθόν. Δεν του δίνω πολύ βάση και αξία. Πραγματικά ενδιαφέρομαι μόνο για το τι συμβαίνει στο παρόν” δήλωσε ο "Κάιζερ" της μόδας, Λάγκερφελντ. Εκκεντρικός ακόμη και τη βραδιά που είδε κατάματα την καταγωγή και το παρελθόν που υπηρετεί εδώ και 32 χρόνια.

“Aν θέλεις, τότε είμαι εδώ” ισχυρίστηκε ο Μπρούνο Παβλόφσκι, πρόεδρος του τμήματος μόδας της Chanel. "Aυτό πρέπει να είναι το σύνθημα των οίκων υψηλής ραπτικής. Πρέπει να μιλάμε όλοι μια κατανοητή γλώσσα” συμπλήρωσε.

Η έκθεση είναι η τέταρτη που διοργανώνει ο οίκος από το 2008 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Επιπλέον έχει δημιουργηθεί και ειδικό app για έξυπνα κινητά και ταμπλέτες για να μην ξεφύγεις ποτέ από αυτό που είναι ο οίκος Chanel.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ