ΜΟΔΑ

Ο Dries Van Noten γιορτάζει τις 100 συλλογές του με ένα δίτομο βιβλίο

Ο Dries Van Noten γιορτάζει τις 100 συλλογές του με ένα δίτομο βιβλίο
Facebook Page/Dries Van Noten

Την 100η συλλογή του παρουσίασε τον Μάρτιο του 2017 ο Βέλγος σχεδιαστής μόδας, Ντρις Φαν Νότεν (Dries Van Noten) στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Με αφορμή το επετειακό γεγονός, ο σχεδιαστής ανέβασε στην πασαρέλα 54 μοντέλα που συμμετείχαν στις επιδείξεις του από το 1993 και αυτό τον μήνα κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο, στο οποίο παρουσιάζονται όλες οι συλλογές της καριέρας του.

Ο Φαν Νότεν λέει για το νέο του βιβλίο πως «θυμίζει το παρελθόν, ώστε να επικεντρωθεί στο μέλλον και να συνεχίσει να εξελίσσεται ως σχεδιαστής από εδώ και πέρα».

Γνωστός για τα τολμηρά χρώματα και σχέδια, για τη εμμονή στη λεπτομέρεια ο εικονοκλάστης σχεδιαστής έχει κατακτήσει μία θέση στη λίστα των κορυφαίων δημιουργών της μόδας.

Το δίτομο βιβλίο οδηγεί τους αναγνώστες πίσω από την αισθητική και τις εικόνες τής κάθε επίδειξης και καλύπτει κάθε συλλογή πασαρέλας.

Στην σύνταξη του βιβλίου ο σχεδιαστής είχε την βοήθεια των δημοσιογράφων της μόδας, Σουζάνας Φράνκελ και Τιμ Μπλανκς για τα γυναικεία και ανδρικά ενδύματα αντίστοιχα. Στο βιβλίο του ο σχεδιαστής κάνει μία ανακεφαλαίωση των συλλογών του και αναφέρει τις πηγές έμπνευσής του και τις συνθήκες πίσω από τις επιδείξεις.

«Είναι συναρπαστικό να έχουμε όλες τις συλλογές σε αυτή την ειδική έκδοση, να μπορούμε να θυμόμαστε, να διαβάζουμε και να κατανοούμε το πλαίσιο και την έμπνευση μιας επίδειξης μέσω κειμένων και εικόνων» ανέφερε ο Φαν Νότεν.

Ο πρώτος τόμος παρουσιάζει τις συλλογές 1-50 και ο δεύτερος τις συλλογές 51 έως 100. Η πολυτελής δίτομη έκδοση περιλαμβάνει 2.000 φωτογραφίες που δημοσιεύονται πρώτη φορά, καθώς και τις προσκλήσεις για τις επιδείξεις, τα πλάγια πλάνα και τις λεπτομέρειες πίσω από τη σκηνή και τα σκηνικά που επέλεγε ο σχεδιαστής.

Το βιβλίο κυκλοφορεί πρώτα στο Βέλγιο και στην Ολλανδία. Σε άλλες χώρες θα κυκλοφορήσει από τον Οκτώβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ