ΜΟΔΑ

Emily Ratajkowski: Απογοητευμένη καταγγέλει περιοδικό για υπερβολικό Photoshop

Emily Ratajkowski: Απογοητευμένη καταγγέλει περιοδικό για υπερβολικό Photoshop

"Ένιωσα πολύ μεγάλη απογοήτευση όταν είδα τα χείλη και το στήθος μου να έχουν αλλάξει έπειτα από τεχνική επεξεργασία με τη μέθοδο του photoshop σε αυτό το εξώφυλλο" έγραψε το Σάββατο η 26χρονη Εmily Ratajkowski στον λογαριασμό της στο Instagram. To κοινό της, τα περισσότερα από 15 εκατομμύρια followers έδωσαν τη σημασία που έπρεπε στην καταγγελία της ενάντια στο περιοδικό Madame Figaro.

Η τολμηρή και όπως η ίδια ορίζει τον εαυτό της "meta-φεμινίστρια" EmRata αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για την ψηφιακή επεξεργασία, το ρετούς και τα πρότυπα ομορφιάς που δημιουργούνται μέσα από τη βιομηχανία του στιλ που παρεμβαίνει ακόμη και όταν οι αναλογίες είναι περίπου ιδανικές για τα προϊόντα της.

Η Ratajkowski κατήγγειλε το γεγονός ότι μια φωτογραφία στην οποία πόζαρε για τις ανάγκες του εξωφύλλου του περιοδικού υποβλήθηκε σε ρετούς με αποτέλεσμα τα χείλη της και το στήθος της να φαίνονται μικρότερα, ένα θέμα που πυροδότησε αντιδράσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ελπίζω ότι η βιομηχανία της μόδας θα μάθει τελικά να σταματήσει να προσπαθεί να καταπνίγει ό,τι μας καθιστά μοναδικούς και αντιθέτως να αρχίσει να τιμά τη μοναδικότητα" επισήμανε η ίδια, ενώ συνόδευε την ανάρτησή της με δύο φωτογραφίες, στις οποίες φορά μπερέ και ένα σακάκι με βαθύ ντεκολτέ.

https://www.instagram.com/p/p

Όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς, στην τελική έκδοση του εξωφύλλου του περιοδικού Madame Figaro την 15η και 16η Σεπτεμβρίου, τα χείλη και το στήθος της είναι εμφανώς μικρότερα σε σύγκριση με την αρχική φωτογραφία.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, το περιοδικό δεν σχολίασε σχετικά.

Μετά την ανάρτηση της διάσημης καλλονής στο Instagram, πολλοί ήταν οι χρήστες που έγραψαν μηνύματα συμπαράστασης αλλά και αποδοκίμασαν την επιλογή του περιοδικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ