OSCARS

Όσκαρ 2017: Moonlight και Arrival νικητές για τους σεναριογράφους του Χόλιγουντ

Όσκαρ 2017: Moonlight και Arrival νικητές για τους σεναριογράφους του Χόλιγουντ

Στην τελική ευθεία πριν την μεγάλη απονομή της Κυριακής τα φαβορί δείχνουν τα δόντια τους. Αφορμή σήμερα οι δύο νικητές που αναδείχθηκαν από το WGA, το Σωματείο Σεναριογράφων της Αμερικής, που έδωσε τα δικά του βραβεία για τα καλύτερα σενάρια της χρονιάς.

Αν και οι υποψηφιότητες του WGA αφορούν μόνο εγγεγραμένα μέλη του (κάτι που βγάζει τους Έλληνες Λάνθιμο και Φιλίππου εκτός) το σωματείο ανέδειξε το Moonlight αλλά και το Arrival.

Μικρή ιδιαιτερότητα: στα Όσκαρ το Moonlight φιγουράρει στην κατηγορία διασκευασμένου σεναρίου ενώ στα Όσκαρ είναι υποψήφιο στην κατηγορία πρωτότυπου σεναρίου αν και βασίζεται σε θεατρικό που δεν ανέβηκε ποτέ.

Πρωτότυπο Σενάριο

Μπάρι Τζένκινς, Moonlight

Διασκευασμένο Σενάριο

Ερικ Χάισερερ, Arrival

Σενάριο Ντοκιμαντέρ

Ρόμπερτ Κένερ & Ερικ Σλόσερ, Command and Control

Στην τηλεόραση μεγάλος νικητής το δίκτυο FX με τις σειρές The Americans, Atlanta και The People vs. O.J. Simpson: American Crime Story να αναδεικνύονται σε νικητές στη γραφή ενώ το νέο δράμα του NBC This is Us έδειξε τη δυναμική του.

Η φετινή 89η τελετή των βραβείων Oscar την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου θα μεταδοθεί ζωστανά στην COSMOTE TV.

Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ