OSCARS

Όσκαρ 2017: Ο νέος και ο πιο ηλικιωμένος νικητής του θεσμού (vid)

Όσκαρ 2017: Ο νέος και ο πιο ηλικιωμένος νικητής του θεσμού (vid)
Σίρλεϊ Τεμπλ και Γκλόρια Στιούαρτ: η νεότερη και η γηραιότερη νικήτρια των Όσκαρ σε κοινό πορτρέτο/ Τwitter

Λίγο πριν τους νέους νικητές των βραβείων που παραδίδονται με κάθε επισημότητα στην 89η τελετή των Όσκαρ ρίχνουμε μια ματιά στους πρωταγωνιστές του παρελθόντος και τις ηλικίες τους όταν ανέβηκαν στη σκηνή των προβολέων.

Η νεότερη βραβευθείσα με 'Οσκαρ είναι η Σίρλεϊ Τεμπλ σε ηλικία 5 ετών το 1934, αλλά ήταν ένα τιμητικό βραβείο για τα παιδιά.

Η Τατούμ Ο΄Νιλ διατηρεί το ρεκόρ για το 'Οσκαρ καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου που πήρε σε ηλικία 10 ετών για την ερμηνεία της στην ταινία "Paper Moon" ("Χάρτινο Φεγγάρι") το 1974, μετέχοντας στο διαγωνιστικό σκέλος του θεσμού.

Ο πιο ηλικιωμένος βραβευθείς είναι ο Κρίστοφερ Πλάμερ που ήταν 82 ετών όταν απέσπασε το 'Οσκαρ του καλύτερου β΄ανδρικού ρόλου το 2012 στην ταινία "Beginners".

Ο γηραιότερος από τους βραβευθέντες με Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου είναι ο Χένρι Φόντα για το "On Golden Pond" ("Στη Χρυσή Λίμνη") το 1982 που ήταν 76 ετών.

TEMPLE STUART

Ένα ιστορικό πορτρέτοι. Οι Σίρλεϊ Τεμπλ και Γκλόρια Στιούαρτ, η νεότερη και η γηραιότερη νικήτρια των Όσκαρ μαζί/ Τwitter

Η πιο ηλικιωμένη ηθοποιός παραμένει η Γκλόρια Στιούαρτ, 87 ετών όταν τιμήθηκε για τον ρόλο της Ρόουζ Ντόσον στον "Τιτανικό" το 1997.

Η Λάιζα Μινέλι κέρδισε το 'Οσκαρ α΄γυναικείου ρόλου το 1973 για την ταινία "Cabaret". H Μινέλι ξεχωρίζει γιατί ήταν η μόνη βραβευθείσα της οποίας οι γονείς είχαν ήδη τιμηθεί με 'Οσκαρ πριν από αυτήν.

Η μητέρα της Τζούντι Γκάρλαντ είχε λάβει τιμητικό 'Οσκαρ το 1939 και ο πατέρας της Βινσέντε Μινέλι πήρε το 'Οσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας το 1958.

Η φετινή 89η τελετή των βραβείων Oscar την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου θα μεταδοθεί ζωστανά στην COSMOTE TV.

Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ