OSCARS

Όσκαρ 2017: Μέριλ Στριπ εναντίον Καρλ Λάγκερφελντ σημειώσατε 1

Όσκαρ 2017: Μέριλ Στριπ εναντίον Καρλ Λάγκερφελντ σημειώσατε 1
REUTERS

Το δράμα στο κόκκινο χαλί πριν την τελετή απονομής των Όσκαρ συνέβη και όλα ξεκίνησαν με έναν άκομψο, φτηνό τρόπο. Ο Κάρλ Λάγκεφελντ κατηγόρησε ανοιχτά τη Μέριλ Στριπ για χρηματισμό στις δημόσιες εμφανίσεις της ανέφερε το WWD και μετά παρέθεσε και τα λόγια του σχεδιαστή εις βάρος της σταρ που φέτος παλεύει για ακόμη ένα τρόπαιο -αυτό του Α' Γυναικείου Ρόλου.

Ο επικεφαλής του οίκου Chanel αποκάλεσε την πολυβραβευμένη ηθοποιό "φτηνιάρα" καθώς, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος αρνήθηκε να φορέσει στο κόκκινο χαλί δημιουργία του καθώς άλλος σχεδιαστής προσφέρθηκε να την πληρώσει για μια εμφάνιση της.

Ο σχεδιαστής της Chanel και της Fendi ανάμεσα σε άλλα labels, είπε ότι ξεκίνησε να δουλεύει μια δημιουργία κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις της σταρ που είχε επιλέξει ένα γκρι μεταξωτό φόρεμα με κεντήματα που όμως θα το ήθελε με λιγότερο βαθύ ντεκολτέ.

Έκανα το σχέδιο και ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το φόρεμα. Λίγες μέρες αργότερα λάβαμε ένα τηλέφωνο από τους ανθρώπους της που μας είπαν να μην προχωρήσουμε γιατί βρέθηκε άλλος οίκος που θα την πληρώσει για να τη ντύσει" είπε. "Η Chanel έχει ως πολιτική να μην πληρώνει διασημότητες για να φορέσουν τα ρούχα του οίκου, προφανώς ακόμη και αν πρόκειται για μια από τις σπουδαιότερες εν ζωή ηθοποιούς" πρόσθεσε. "Όχι μόνο θα της κάναμε δώρο ένα φόρεμα αξίας 100.000 δολαρίων αλλά έπρεπε να την πληρώσουμε κιόλας; Δίνουμε φορέματα, φτιάχουμε φορέματα, δεν πληρώνουμε όμως για να φορέσουν τις δημιουργίες μας" είπε δυσαρεστημένος ο κάιζερ της μόδας.

"Είναι μια εξαιρετική ηθοποιός, αλλά φτηνιάρα. Έτσι δεν είναι;" κατέληξε σύμφωνα με την ιστοσελίδα -έχοντας ήδη ενημερώσει τους πάντες ότι η Στριπ μπορεί αν θέλει να δεχτεί τη δημιουργία. Έτσι και αλλιώς είναι ήδη έτοιμη και προσαρμοσμένη στις αναλογίες της...

Η αντεπίθεση

Η Στριπ που είναι σε ανοικτή βεντέτα με τον Ντόναλντ Τραμπ, δεν έμεινε σιωπηλή. Μέσω των εκπροσώπων της έσπευσε να διαψεύσει τον Λάγκερφελντ και να διευκρινίσει στο The Hollywood Reporter ότι αποτελεί πολιτική της να μη δέχεται αμοιβές για να φορέσει ρούχα σχεδιαστών.

Η 67χρονη πρωταγωνίστρια του Χόλιγουντ μάλιστα κατηγόρησε τον σχεδιαστή ότι προσπαθεί να αμαυρώσει την παρουσία της στην αποψινή βραδιά της απονομής των 'Οσκαρ κατηγορώντας την ψευδώς ότι πληρώνεται για να φορέσει ένα βραδινό φόρεμα στην τελετή αυτή και να περπατήσει πάνω στο κόκκινο χαλί.

2017 01 30T004551Z 1841713737 HT1ED1U023Y8L RTRMADP 3 AWARDS SAG

Το θέμα προβλήθηκε παγκοσμίως, και συνεχίζει, παγκοσμίως, να καταστρέφει την παρουσία μου στα 'Οσκαρ, επ΄ευκαιρία της 20ης υποψηφιότητάς μου --αριθμού ρεκόρ-- και να επισκιάσει αυτή την τιμή στα μάτια των μέσων ενημέρωσης, των συναδέλφων μου και του κοινού", έγραψε η 67χρονη πρωταγωνίστρια σε δήλωσή της.

Reuters

Η Μέριλ Στριπ, η πλέον δημοφιλής ηθοποιός της γενιάς της και με τις περισσότερες τιμητικές διακρίσεις, είναι υποψήφια απόψε για τον ρόλο της εκκεντρικής τραγουδίστριας της όπερας που υποδύεται στην κωμωδία "Florence Foster Jenkins". 'Ηδη έχει βραβευθεί με τρία 'Οσκαρ για παλαιότερες ερμηνείες της.

Η αόριστη διατύπωση του κ. Λάγκερφλεντ ότι λυπάται για την 'αντιπαράθεση' αυτή δεν είναι συγνώμη", δήλωσε η ηθοποιός που δεν δεν δέχτηκε την απολογία του Λάγκερφελντ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος -μια μέρα μετά τον χαρακτηρισμό "φτηνιάρα" ο Λάγκερφελντ είπε ότι παρανόησε πως η Στριπ μπορεί να επέλεξε άλλον σχεδιαστή λόγω αμοιβής και είπε πως λυπάται για την αντιπαράθεση.

Η φετινή 89η τελετή των βραβείων Oscar την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου θα μεταδοθεί ζωστανά στην COSMOTE TV.

Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ