ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στέγη: οκτώ λόγοι για να δαιμονιστείτε με τον Ντοστογιέφκσι του Μπογκομόλοφ

Στέγη: οκτώ λόγοι για να δαιμονιστείτε με τον Ντοστογιέφκσι του Μπογκομόλοφ

Tο enfant terrible του ρωσικού θεάτρου, Κονσταντίν Μπογκομόλοφ επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος φέρνοντας δαίμονες. Ο γεννημένος το 1975 Μπογκομόλοφ συστήθηκε στο ελληνικό κοινό, από την Κεντρική Σκηνή της Στέγης, τον Ιανουάριο του 2016, με μια πεντάωρη διασκευή των Αδερφών Καραμάζοφ, που αποθεώθηκε από θεατές και κριτικούς. Η σάτιρά του ήταν ανελέητη και το καλλιτεχνικό του εκτόπισμα αδιαμφισβήτητο. Τώρα επιστρέφει ξανά στη Στέγη με τους Δαιμονισμένους του ψυχογράφου της λογοτεχνίας Φίοντορ Ντοστογιέφσκι.

Γιος κριτικών κινηματογράφου, ο φιλόλογος, σκηνοθέτης και πολυβραβευμένος συνεργάτης ιστορικών ρωσικών θεάτρων (Θέατρο Τέχνης της Μόσχας και Θέατρο Λενινιστικής Κομσομόλ / Lenkom) Μπογκομόλοφ έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε εξίσου σημαντικά ευρωπαϊκά θέατρα και διεθνή φεστιβάλ θεάτρου (Εθνικό Θέατρο της Πολωνίας στη Βαρσοβία, το Festwochen στη Βιέννη και το Theaterformen στο Ανόβερο) και έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από είκοσι παραστάσεις, υπογράφοντας συνήθως και τη δραματουργία/διασκευή. Μεταξύ άλλων, έχει ανεβάσει τα έργα (θεατρικά ή μυθιστορήματα) Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, Πολύ κακό για το τίποτα και Βασιλιάς Ληρ του Σαίξπηρ, Μαύρο χιόνι του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, Η Δίκη του Franz Kafka, Ο Γλάρος και Πλατόνοφ του Α.Π. Τσέχοφ, Γαργαντούας και Πανταγκρυέλ του François Rabelais, Ο δράκος του Γεβγένι Σβαρτς, O πάγος του Vladimir Sorokin, Ηλίθιος και Αδερφοί Καραμάζοφ του Ντοστογιέφσκι, καθώς και τα Παντρεμένα ζευγάρια, μια παράσταση βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του Woody Allen.

Ο ίδιος ο Μπογκομόλοφ υποστηρίζει στα social media ότι είναι "στην πιο δημιουργική φάση της καριέρας του και οι Δαιμονισμένοι που ετοιμάζει η καλλιτεχνική στιγμή του που αποτελεί το επιστέγασμα των προηγούμενων σκηνοθεσιών του".

Οι μηδενιστές και προφήτες, τρομοκράτες και επαναστάτες, εκτελεστές και αυτόχειρες και όλες οι χίλιες σελίδες των "Δαιμονισμένων" μέσα από τη ρηξικέλευθη ματιά του Ρώσου δημιουργού κατακλύζουν τη Στέγη από τις 22 Νομεβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου (εκτός Δευτέρας-Τρίτης) στις 20:00.

Η παράσταση στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης είναι ακατάλληλη για ανηλίκους, έχει διάρκεια 1 ώρα και 55 λεπτά (χωρίς διάλειμμα) και αγγλικούς υπέρτιτλους.

Περιηγηθείτε στη gallery για όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν παραδοθείτε στον σπουδαίο δημιουργό που έχει κάνει τον διεθνή τύπο να παραληρεί για κάθε νέα παραγωγή που προσυπογράφει με σπάνια ιδιοφυΐα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ