ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα αστέρι γεννιέται: το ανέκδοτο λεύκωμα της Μπάρμπρα Στρέιζαντ στα βιβλιοπωλεία

Ένα αστέρι γεννιέται: το ανέκδοτο λεύκωμα της Μπάρμπρα Στρέιζαντ στα βιβλιοπωλεία

Πριν κλωνοποιήσει το σκύλο της ή γίνει η αδιαμφισβήτητη μεγάλη ντίβα της αμερικανικής μουσικής σκηνής η Μπάρμπρα Στρέιζαντ ήταν ένα αστείο κορίτσι.

Τα πρώτα χρόνια της καριέρας της Στρέιζαντ είναι το θέμα ενός νέου βιβλίου με πολύ προσωπικά φωτογραφικά πορτρέτα της Αμερικανίδας τραγουδίστριας και ηθοποιού, έργα του θρυλικού φωτογράφου Μπιλ Έπριτζ.

Στο βιβλίο "Becoming Barbra" περιλαμβάνονται ασπρόμαυρες φωτογραφίες της σταρ από το 1963 έως το 1966, που ακολουθούν το ξεκίνημά της από το Μπρούκλιν και τη μετακόμιση στο Μανχάταν έως την κατάκτηση της κορυφής.

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ έγινε η τραγουδίστρια με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως και είναι μία από τις λίγες ηθοποιούς και τραγουδίστριες που έχουν κερδίσει βραβεία Emmy, Grammy, Oscar και Tony.

Μπάρμπρα Στρέιζαντ: κλωνοποίησε την σκυλίτσα της δύο φορές & εξοργίζει το Twitter

Οι φωτογραφίες του 1963 παρουσιάζουν την Στρέιζαντ στην αρχή της καριέρας της. Ο Έπριτζ ήταν τότε φωτογράφος του περιοδικού Life είχε πλήρη πρόσβαση στη νεαρή τραγουδίστρια και την φωτογράφισε να αγοράζει ρούχα σε κατάστημα μεταχειρισμένων, να δοκιμάζει ρούχα στο διαμέρισμά της, να εμφανίζεται στο "The Tonight Show with Johnny Carson" με ζωντανή σύνδεση από τη Νέα Υόρκη και να συναντιέται με τον παραγωγό του Μπρόντγουεϊ, Ντέιβιντ Μέρικ.

Όταν ο Μέρικ την επέλεξε ως πρωταγωνίστρια για το μιούζικαλ Ένα Αστείο Κορίτσι (Funny Girl) σε ηλικία 21 ετών το θεατρικό της χάρισε μία θέση ανάμεσα στους διάσημους.

Μέχρι το 1966, είχε γίνει "ένα αστέρι σε πλήρη τροχιά". Τα πλάνα του από εκείνη την περίοδο δείχνουν τη Στρέιζαντ στα παρασκήνια σε πρόβες για τα CBS specials και σε επιδείξεις μόδας στο Παρίσι δίπλα στην Κοκό Σανέλ και τη Μάρλεν Ντίτριχ. Εντυπωσιακές είναι και οι εικόνες του Έπριτζ, όταν απαθανάτισε τον Ρίτσαρντ Άβεντον καθώς φωτογράφιζε την Στράιζαντ για τη γαλλική Vogue.

Η μαρτυρία του Έπριτζ είναι σημαντική όχι μόνο για την ομορφιά των φωτογραφιών, αλλά επειδή το έργο του "συλλαμβάνει" με ακρίβεια τη μετάβασή της από ένα «φυσιολογικό κορίτσι» στη σταρ Μπάρμπρα Στράιζαντ.

Ποιος ήταν ο Μπιλ Έπριτζ

Ο Μπιλ Έπριτζ ήταν φωτογράφος, φωτορεπόρτερ, ο οποίος εργαζόταν για το Life, το National Geographic και πολλά άλλα περιοδικά. Ήταν γεννημένος στο Μπουένος Άιρες το 1938 και μεγάλωσε στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια και στο Νάσβιλ του Τενεσί. Έγινε γνωστός για τις φωτογραφίες του τη στιγμή της δολοφονίας του γερουσιαστή Ρόμπερτ Φ. Κένεντι.

Ήταν ένας από τους πιο εξέχοντες φωτορεπόρτερ του 20ου αιώνα, καθώς αιχμαλώτισε με τον φακό του εμπόλεμες ζώνες στη Λατινική Αμερική, το Γούντστοκ και την Κου Κλουξ Κλαν στην πολιτεία Μισσισιπή.

Τα έργα του Μπιλ Έπριτζ έχουν εκτεθεί μουσεία σε όλο τον κόσμο.

Το βιβλίο "Becoming Barbra" κυκλοφόρησε στις 10 Απριλίου από τον εκδοτικό οίκο Rizzoli New York

ΔΗΜΟΦΙΛΗ