ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: 28.000 δολάρια για το τελευταίο γυμνό άγαλμα του

Ντόναλντ Τραμπ: 28.000 δολάρια για το τελευταίο γυμνό άγαλμα του

Γυμνό άγαλμα του Ντόναλντ Τραμπ πωλήθηκε έναντι 28.000 δολαρίων στο Λος Άντζελες σε γνωστή προσωπικότητα της αμερικανικής τηλεόρασης που ασχολείται με τα παραφυσικά φαινόμενα, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος δημοπρασιών Julien.

Το έργο αυτό που περιλαμβάνεται σε μια σειρά γυμνών αγαλμάτων του 45ου προέδρου των ΗΠΑ τα οποία είχε δημιουργήσει μια ομάδα αναρχικών της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ, είναι μάλλον το μοναδικό που διασώζεται και δεν καταστράφηκε, κατασχέθηκε ή υπέστη βανδαλισμό. Αυτή ήταν η τύχη που βρήκε τα υπόλοιπα τέσσερα γυμνά αγάλματα του Τραμπ.

Τα γυμνά αυτά αγάλματα, στα οποία ο Τραμπ απεικονίζεται χωρίς όρχεις, έκαναν την εμφάνισή τους τον Αύγουστο του 2016 σε δημόσιους χώρους του Λος Άντζελες, του Σαν Φρανσίσκο, της Νέας Υόρκης, του Σιάτλ και του Κλίβελαντ, την ώρα που η υποψηφιότητα του Τραμπ προκαλούσε επιφυλακτικότητα αλλά και ενδιαφέρον πέραν των συνόρων των ΗΠΑ.

Μια γκαλερί του Χόλιγουντ, η La Luz de Jesus, είχε καταφέρει να περιέλθει στην κατοχή της το άγαλμα αυτό, προτού κατασχεθεί και καταστραφεί.

Ο αγοραστής, ο Ζακ Μπάγκανς, ερευνητής παραφυσικών φαινομένων και τηλεοπτική προσωπικότητα, σκοπεύει να εκθέσει το άγαλμα αυτό του Ντόναλντ Τραμπ στο μουσείο του στο Λας Βέγκας, σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου Julien.

Ο Τραμπ και στη μεγάλη οθόνη

Μια ταινία, η οποία θα καταγράφει την άνοδο στην εξουσία του Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται στο στάδιο της παραγωγής στις ΗΠΑ, μετέδωσαν χθες Τετάρτη αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Το σενάριο για τη βιογραφική ταινία που θα έχει τίτλο "The Apprentice", (Ο Μαθητευόμενος), θα υπογράφει ο ανταποκριτής του Vanity Fair Γκάμπριελ Σέρμαν, έγραψε το Hollywood Reporter. Την παραγωγή έχει αναλάβει η Έιμι Μπέιρ.

Ο Σέρμαν αναφέρει σε ανακοίνωσή του, την οποία επικαλείται το έντυπο, ότι η ταινία θα επικεντρώνεται στο ξεκίνημα του Τραμπ, την εποχή που ήταν νέος και δραστηριοποιείτο στον κατασκευαστικό κλάδο στη Νέα Υόρκη, τις δεκαετίες του '70 και του '80.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ