ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σειρήνες, Θέτις και η οργή του Ποσειδώνα: όταν τα μυθικά τέρατα των κυμάτων προκαλούν δέος

Σειρήνες, Θέτις και η οργή του Ποσειδώνα: όταν τα μυθικά τέρατα των κυμάτων προκαλούν δέος

Η Rachael Talibart γεννήθηκε στη νοτιο-ανατολική Αγγλία και, όταν ήταν μικρούλα, περνούσε πολλά καλοκαίρια ταξιδεύοντας με το ιστιοπλοϊκό του πατέρα της. Παρά το ότι πάντα την έπιανε η θάλασσα, ευχαριστιόταν πολύ να βλέπει τη φοβιστική ομορφιά των κυμάτων.

"Περνούσα άπειρο καιρό κοιτώντας τα κύματα. Συνήθως, φανταζόμουν πλάσματα της θάλασσας" είπε η φωτογράφος που μεγαλώνοντας ανακάλυψε την ελληνική μυθολογία, τον Όμηρο, τους θεούς και τα τέρατα της Οδύσσειας του μεγάλου ποιητή και αποφάσισε να υφάνει τη δική της πραγματικότητα μέσα από το φακό και τη ρευστή υπερδύναμη της θάλασσας.

Για το φωτογραφικό πρότζεκ της με τίτλο "Σειρήνες" η φωτογράφος χρησιμοποίησε τηλεφακούς, με λήψη 1.000 φωτογραφιών το δευτερόλεπτο. Κάπως έτσι οι εικόνες των κυμάτων στο Newhaven Beach στο Ανατολικό Σάσεξ γίνονται μυθικά πλάσματα.

"Για μένα, ο ωκεανός πάντα θα είναι μια ισχυρή πηγή έμπνευσης. Κάνει εμάς μικρά, ασήμαντα πράγματα και, την ίδια στιγμή, είναι αναζωογονητικός, είναι επιβέβαίωση της ζωής" εξομολογείται η Rachael.

Η σειρά Sires (Σειρήνες) περιλήφθηκε στη βραχεία λίστα για το βραβείο Sony World Photography Award.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ