ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΣΥΝ - ΟΙΚΙΑ Πιττάκη: έσβησαν τα φωτιστικά που έλαμψαν στου Ψυρρή

ΣΥΝ - ΟΙΚΙΑ Πιττάκη: έσβησαν τα φωτιστικά που έλαμψαν στου Ψυρρή

"Η αντίστροφη μέτρηση για την απεγκατάσταση της Συν-οικίας Πιττάκη έχει ξεκινήσει. Φτάνει η ώρα να κατέβουν τα πολύχρωμα φωτιστικά που 'φ ώ τ ι σ α ν' το στενό δρομάκι της οδού Πιττάκη στου Ψυρρή. Αν θέλεις να κρατήσεις ένα 'ενθύμιο' ή να βρεις το παλιό σου φωτιστικό ανάμεσά τους, το Σάββατο 25 Αυγούστου μετά τις 12:00 το μεσημέρι, τα φωτιστικά “επιστρέφονται” στους πολίτες. Ευχαριστούμε όλους όσους υποστήριξαν την αγαπημένη μας Συν-οικία Πιττάκη όλα αυτά τα χρόνια!" Με αυτό το μήνυμα η ομάδα Beforelight αποχαιρέτησε ένα project που πολυφωτογραφήθηκε, έγινε σημείο αναφοράς, αφορμή για μικρές, βραδινές συνάξεις σε μια γειτονιά που άλλάζει δραστικά, στην οδό Πιττάκη στου Ψυρρή.

Έχοντας κάνει τον κύκλο της, η εικαστική δράση που ξεκίνησε ως ένα προσωρινό project κάποιων μηνών για να καθιερωθεί ως ένα κομμάτι του ιστορικού κέντρου που "φωτίστηκε" με την επιμέλεια της ομάδας Beforelight για έξι χρόνια είναι πλέον παρελθόν.

Τα μέλη της ομάδας Beforelight έχουν καταπιαστεί με τον αρχιτεκτονικό και το θεατρικό φωτισμό, αλλά η ομάδα, αναζητώντας νέους τρόπους για να αποδώσει τη δυναμική εμπειρία του φωτός, έχει ως κύρια δραστηριότητα τις εικαστικές εγκαταστάσεις και τα αστικά δρώμενα.

Οι Beforelight έχουν κάνει φωτιστικές παρεμβάσεις στο δημόσιο αστικό χώρο πόλεων όπως η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, τα Χανιά και το Rotterdam, έχουν παρουσιάσει το έργο τους στη 2η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στο Πεδίο Δράσης Κόδρα, στο Video Art Athens, στο Street Cinema του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο Λαογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στη Νύχτα Μουσείων του Ρότερνταμ, στο Μουσείο Μπενάκη, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη (στα πλαίσια της Νύχτας Μουσείων της Αθήνας) και συνεχίζουν να ρίχνουν φως σε κομμάτια της Ελλάδας που χάνονται στη λήθη και τις σκιές.

Συνεχίστε να παρακολουθείτε τις φωτεινές περιπέτειες τους εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ