ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εθνικό Θέατρο: με τον σαιξπηρικό Τίμων τον Αθηναίο η αποψινή πρεμιέρα για ενοχλητικούς καιρούς

Εθνικό Θέατρο: με τον σαιξπηρικό Τίμων τον Αθηναίο η αποψινή πρεμιέρα για ενοχλητικούς καιρούς

Με ένα έργο-πρόκληση για τον πλούτο, το χρέος, τη φιλία, την κολακεία, τη γενναιοδωρία και την αχαριστία, ένα έργο διαχρονικό αλλά κυρίως βαθειά ενοχλητικό το Εθνικό Θέατρο κάνει πρεμιέρα απόψε.

"Ο Σαίξπηρ δεν κάνει τίποτα μικρό, αναμετριέται πάντα με κάτι πολύ μεγάλο…" σημειώνει ο Στάθης Λιβαθινός για ένα από τα πιο αινιγματικά και γοητευτικά έργα του μεγάλου δραματουργού Ουίλιαμ Σαίξπηρ, το "Τίμων ο Αθηναίος", με το οποίο καταπιάνεται ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και σκηνοθέτης.

Ο Τίμων, άρχοντας στην πόλη των Αθηνών τον 5ο αιώνα π.Χ., ζει πολύ πέρα από τις οικονομικές του δυνατότητες. Ξοδεύει την περιουσία του σε δώρα προς φίλους και απολαύσεις στις οποίες συμμετέχει ολόκληρος ο αντρικός κόσμος της Αθήνας. Σύντομα οι φιλίες του Τίμωνα θα δοκιμαστούν και όσοι ευεργετήθηκαν από τον ίδιο θα κληθούν να αποδείξουν τη φιλία τους απέναντί του.

Ο Σαίξπηρ εμπνέεται από ένα υπαρκτό πρόσωπο της αρχαίας Αθήνας. Συνεργάζεται με έναν από τους δημοφιλέστερους δραματουργούς της εποχής του, τον Τόμας Μίντλτον, και μας δίνει τον Τίμωνα.

Έργο "υβρίδιο" μιας περιόδου αναζήτησης και πειραματισμού του μεγάλου δραματουργού, αποτελεί το ίχνος του εγχειρήματός του με μια φόρμα δίχως προηγούμενο σε άλλα έργα του.

"Τίμων ο Αθηναίος" των Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Τόμας Μίντλτον στο Εθνικό Θέατρο-Θέατρο REX-Σκηνή "Μαρίκα Κοτοπούλη", Πανεπιστημίου 48 , τηλ. 210.3305074, 210.3305074

ΔΗΜΟΦΙΛΗ