ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Up! Αρχιτεκτονική & σουρεαλισμός στη χαρτογραφία του ουρανού

Up! Αρχιτεκτονική & σουρεαλισμός στη χαρτογραφία του ουρανού

Ξυπνώντας μνήμες από την ταινία της Pixar "Up" ο καλλιτέχνης Ματίας Γιουνγκ (Matthias Jung) έκανε ένα παιδικό του όνειρο πραγματικότητα παντρεύοντας την αρχιτεκτονική με το σουρεαλισμό με τα ιπτάμενα σπίτια του.

Ο Γιουνγκ «οικοδόμησε» σπίτια που πετάνε, και ως δομικά υλικά χρησιμοποίησε κομμάτια από φωτογραφίες που έχει τραβήξει.

Χρησιμοποίησε την τεχνική του κολάζ για να κατασκευάσει καινούργιες πραγματικότητες και στη σειρά έργων του, έδωσε την ονομασία «Η χαρτογραφία του ουρανού».

Ο Ματίας – του οποίου το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο είναι zabadu – γεννήθηκε το 1972 και ζει με τη σύζυγό του και τον μικρό γιο τους στο Σβάικχαϊμ, κοντά στην Στουτγάρδη, στου οποίου το κολλέγιο ντιζάιν σπούδασε.

Εξομολογείται ότι του αρέσει να κάνει διαδρομές με τα πόδια, να παίζει θέατρο, τα μύρτιλα, τα μικρά νησιά κι οι καλές συζητήσεις.

«Για μένα, η ζωή ποτέ δεν ήταν κάτι το αυτονόητο. Γι' αυτό είμαι ανοιχτός σε καινούργιες προοπτικές και πειράματα» δηλώνει.

Για τη σειρά έργων του «Η χαρτογραφία του ουρανού» εξηγεί ότι «ένα κτίριο πρέπει κατ' αρχάς να είναι σταθερό και αξιόπιστο πριν μπορέσω να προσθέσω μια “αταξία”, να το κάνω να πετάξει, παραδείγματος χάρη. Κατά μία έννοια, υφαίνω φανταστικές πραγματικότητες στα καθημερινά αντικείμενα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ