ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ΤΙΜΕ επιλέγει τα εξώφυλλα της χρονιάς

Το ΤΙΜΕ επιλέγει τα εξώφυλλα της χρονιάς
Norman Jean Roy for Harper's Bazaar

“Το 2015 αποδείχθηκε μια χρονιά που δικαίωσε το εξώφυλλο” σχολιάζει η Kira Pollack, Διευθύντρια του Τμήματος Φωτογραφίας του εμβληματικού περιοδικού που καταγράφει την επικαιρότητα, TIME.

H επιλογή των 10 κορυφαίων εξώφυλλων της χρονιάς έχει να κάνει με την εκλεκτική χρήση της φωτογραφίας. Για να καταλήξουμε σε αυτή την κατάταξη καλύψαμε μια μεγάλη γκάμα εκδόσεων, από αυτές που ασχολούνται με τους διάσημους σε άλλες που καταγράφουν τον κόσμο των sport. Μιλήσαμε με τους αρχιτέκτονες πίσω από αυτές τις λογοτυπημένες εικόνες, από τους φωτογράφους σε εκείνους που είχαν την ιδέα και την εκτέλεσαν” συμπληρώνει.

“Καθώς θα βλέπετε αυτά τα εξώφυλλα θα καταλάβετε ότι ένα εμβληματικό cover είναι αποτέλεσμα συνεργασίας. Είναι ο καμβάς επάνω στον οποίο ταλαντούχοι συντάκτες, καλλιτεχνικοί διευθυντές και φωτογράφοι συμμαχούν. Η κατάταξη δεν είναι ιεραρχημένη αφού κάθε μία από τις επιλογές μας ενθουσίασε”.

Tα καλύτερα εξώφυλλα της χρονιάς για το περιοδικό TIME λένε την ιστορία τους στη gallery. Περιηγηθείτε με τη σιγουριά του καλύτερου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ