ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέθη & μόχθος: φωτογραφική ωδή στα μεγάλα κόκκινα κρασιά της ευζωίας

Μέθη & μόχθος: φωτογραφική ωδή στα μεγάλα κόκκινα κρασιά της ευζωίας

Ένα λεύκωμα γεμάτο αμπελώνες και μαέστρους της όσφρησης και της γεύσης για να συνοδέψουμε τη μεγάλιο γιορτή γευσιγνωσίας "Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά" που διοργανώνεται την Κυριακή 18 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν περισσότερα από 150 σπουδαία κρασιά, από 27 ελληνικά και 51 ξένα οινοποιεία.

Τα ελληνικά οινοποιεία παρουσιάζουν το καλύτερο κόκκινο κρασί τους από την τρέχουσα εσοδεία, δίπλα στο ίδιο κρασί παλαιωμένο (δηλαδή από παλαιότερη εσοδεία), ως απόδειξη της δυνατότητας παλαίωσης που έχουν πολλά ελληνικά κρασιά.

Παράλληλα, πολλά οινοποιεία προτείνουν και άλλες φιάλες παλαιωμένων ή πειραματικών οίνων που έχουν αποθηκευμένα στα κελάρια τους.

Τα ξένα οινοποιεία εκπροσωπούνται με τα καλύτερα κόκκινα κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα.

Συμμετέχουν μέσω των εισαγωγέων τους οινοποιεία από 10 χώρες: Αργεντινή, Αυστραλία, Γαλλία, Ελβετία, ΗΠΑ, Ιταλία, Λίβανος, Πορτογαλία, Ισπανία και Χιλή. Φέτος ξεχωρίζει η συμμετοχή του Λιβάνου ως τιμώμενη χώρα με 10 κορυφαία οινοποιεία.

Στόχος της εκδήλωσης "Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά", δεν είναι μόνο να δοθεί σε οινόφιλους καταναλωτές η δυνατότητα δοκιμής κορυφαίων ξένων κρασιών, αλλά και να αποδειχθεί πως και ο ελληνικός αμπελώνας μπορεί και πρέπει να "παίξει στο γήπεδο" των μεγάλων κρασιών, διεθνώς, ώστε να δημιουργήσει υπεραξία για το σύνολο της ελληνικής οινικής παραγωγής.

Το λεύκωμα από τον φακό του Reuters μας ταξιδεύει από τα οινοποιεία της Ιταλίας στους αμπελώνες της Βουλγαρίας και σε άλλους τόπους όπου ο οίνος είναι πάθος, μόχθος και "θρησκεία".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ