ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ενδιάμεση στάση, Τεχνόπολη: Από τη Νέα Υόρκη στην Ιερουσαλήμ μέσα από τα μάτια του Banksy

Ενδιάμεση στάση, Τεχνόπολη: Από τη Νέα Υόρκη στην Ιερουσαλήμ μέσα από τα μάτια του Banksy
CNN Greece/Μάγδα Μπακούση

Εδώ και ορισμένες μέρες, οι τοίχοι της Τεχνόπολης είναι γεμάτοι με τα ιδιαίτερα και συγκλονιστικά έργα του Banksy.

Ο καλλιτέχνης «συστήνει» τον δικό του «μικρόκοσμο», για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ελκύοντας τόσο μεγάλους που ενδιαφέρονται και γνωρίζουν την Τέχνη, όσο και μικρότερους σε ηλικία που ίσως και έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την ιδιάζουσα προσωπικότητά του.

Μπαίνοντας στο καλά οργανωμένο urban περιβάλλον έχετε την ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε με τα έργα του Banksy: να φωτογραφηθείτε «μαζί τους», να τα γνωρίσετε και να γίνετε και εσείς μέρος ενός διαφορετικού πλανήτη, τον οποίο ο Καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει με έναν ξεχωριστό και σίγουρα ιδιοφυή τρόπο.

Οι περισσότεροι περίμεναν πλήθος κόσμου που ιντριγκάρεται από τον σπουδαιότερο street artist της εποχής μας και δεν έπεσαν έξω, καθώς ο χώρος γεμίζει συνεχώς.

Μεταξύ των επισκεπτών, αρκετά νέα και χαμογελαστά πρόσωπα, που έτρεχαν από 'δω κι από 'κει, θέλοντας να δουν κάθε graffiti, να πιάσουν το περίφημο κόκκινο μπαλόνι και προσπαθώντας να αντιληφθούν, με τις λίγες γνώσεις που έχουν ακόμη, το μήνυμα του δημιουργού τους.

Είτε το κατάλαβαν, είτε όχι, σίγουρα έφυγαν ανανεωμένα, όπως άλλωστε και οι ενήλικες, και με λίγη παραπάνω δόση ελπίδας για τον κόσμο.

Μία έκθεση - «γροθιά» στον καπιταλισμό και τον υπερ-καταναλωτισμό που αξίζει να δεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ