ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιταλία: Ανοίγουν ξανά οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία

Ιταλία: Ανοίγουν ξανά οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία
Cecilia Fabiano/LaPresse via AP

Από την 1η Ιουνίου, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της γειτονικής Ιταλίας ξεκίνησαν πάλι τη λειτουργία τους.

Οι εικόνες από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της χώρας δεν θυμίζουν σε τίποτα, βέβαια, εκείνες προ κορωνοϊού, καθώς τα μέτρα προστασίας είναι πολύ αυστηρά, αλλά και το κοινό φαίνεται ότι είναι ακόμα πολύ επιφυλακτικό.

Στις εισόδους του Μουσείου του Βατικανού αλλά και του Κολοσσαίου, η εικόνα που κυριαρχεί είναι αυτή της ουράς ανθρώπων που περιμένουν υπομονετικά και κρατώντας τις αποστάσεις, να έρθει η σειρά τους. Μέσα σε αυτά, ελάχιστοι άνθρωποι, φορώντας μάσκες και γάντια. Εικόνες στις οποίες θα πρέπει να συνηθίσουμε.

Το Κολοσσαίο δέχτηκε την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας του μόλις 300 επισκέπτες, οι οποίοι είχαν κάνει κράτηση μέσω Διαδικτύου. Είναι, προφανώς, ένας αριθμός που απέχει κατά πολύ από τους 20.000 τουρίστες που συνήθως συνωστίζονταν στο ηλικίας σχεδόν 2.000 ετών μνημείο-σύμβολο της Αιώνιας Πόλης.

Σχεδόν όλα τα διάσημα μνημεία και κτήρια της Ιταλία έχουν αρχίσει να ανοίγουν στο κοινό από την περασμένη εβδομάδα. Η Πομπηία, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, η Πινακοθήκη Μποργκέζε, οι καθεδρικοί ναοί της Φλωρεντίας και του Μιλάνου, ο Πύργος της Πίζας, όλα με περιορισμένη επισκεψιμότητα και τα ίδια αυστηρά μέτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ