ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μόνικα Μπελούτσι: Εκθαμβωτική στο Ηρώδειο - Οι διασημότητες που έδωσαν το παρών

Μόνικα Μπελούτσι: Εκθαμβωτική στο Ηρώδειο - Οι διασημότητες που έδωσαν το παρών
INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σαγήνευσε τους θεατές στο Ηρώδειο η Μόνικα Μπελούτσι, με τις «επιστολές και αναμνήσεις της Μαρίας Κάλλας» (Maria Callas: Lettres & Mémoires) που ανέγνωσε στα γαλλικά με τον δικό της αισθαντικό τρόπο. 

Είναι η πρώτη φορά που η Μόνικα Μπελούτσι ασχολείται με το θέατρο. «To θέατρο είναι ειλικρινές, δεν υπάρχουν όρια και μου αρέσει πολύ αυτή η διαδικασία. Ακολούθησα απλά το ένστικτό μου. Νιώθω μεγάλο σεβασμό για αυτή τη γυναίκα και για τον τρόπο που έζησε τη ζωή της», είπε για την πρώτη απόπειρα στην σκηνή η Mόνικα Μπελούτσι.

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ, αλλά και της πρόσφατης ταινίας «Maria by Callas» του ίδιου, στο οποίο συγκέντρωσε πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας, γραμμένα από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977).

«Ήταν ασυμβίβαστη. Οι άνθρωποι που την ήξεραν καλά λένε ότι έκανε αυτό που ήθελε, αλλά ήξερε τι ήθελε. Νομίζω θυσίασε τα νιάτα για την καριέρα της. Έβαλε την καριέρα πάνω από όλα. Oταν γνώρισε τον Aριστοτέλη Ωνάση απλά ανακάλυψε τη θηλυκότητά της. Και ήθελε να το ζήσει ολοκληρωτικά. Γνώριζε το ρίσκο. Γι' αυτό την εκτιμώ πολύ, ήταν μια πολύ δυνατή γυναίκα, δεν απέκτησε παιδιά, συχνά μιλούσε για μια δυστυχισμένη παιδική ζωή, για τις δύσκολες σχέσεις με τη μητέρα της. Η Μαρία Κάλλας παραμένει μια γυναίκα που εμπνέει, μια γυναίκα μοντέρνα» δήλωσε η Μπελούτσι για την μεγάλη Ελληνίδα.

Η Μόνικα Μπελούτσι έλαμψε απόψε στο Ηρώδειο, όπου έσπευσαν να την απολαύσουν πολλές γνωστές προσωπικότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ