ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γαλλία: Η Νοτρ Νταμ θα ανοίξει για το κοινό ξανά το 2024

Γαλλία: Η Νοτρ Νταμ θα ανοίξει για το κοινό ξανά το 2024
Η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης το 2024 ώστε η Νοτρ Νταμ να είναι ξανά επισκέψιμη, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων Geoffroy Van der Hasselt, Pool via AP

Πέντε χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά, το 2024, προγραμματίζεται να ανοίξει ξανά για το κοινό η Νοτρ Νταμ, καθώς οι εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων συνεχίζονται πυρετωδώς.

Στο μνημείο του 13ου ξέσπασε πυρκαγιά τον Απρίλιο του 2019, προκαλώντας τεράστια καταστροφή και έκρηξη συγκίνησης παγκοσμίως.

Οι μνήμες από τη μεγάλη πυρκαγιά είναι ακόμη νωπές. Η μεγαλειώδης στέγη του ναού καταστράφηκε ολοσχερώς. Για μέρες τηλεοπτικά δίκτυα από όλο τον κόσμο μετέδιδαν τις θλιβερές εικόνες από την καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Λίγο μετά την πυρκαγιά δωρητές από όλο τον κόσμο δεσμεύτηκαν να συγκεντρώσουν ένα δισ. ευρώ για τις εργασίες ανοικοδόμησης. Έκτοτε, έχει πραγματοποιηθεί ένα τεράστιο έργο αποκατάστασης του μνημείου με στόχο την επαναφορά του στην προηγούμενη κατάστασή του.

Η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης το 2024 ώστε η Νοτρ Νταμ να είναι ξανά επισκέψιμη, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στη γαλλική πρωτεύουσα από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ