ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτοί είναι οι παππούδες της hip-hop από την Κένυα

Αυτοί είναι οι παππούδες της hip-hop από την Κένυα

Τους λένε Kabangu και είναι οι ηγέτες της hip hop σκηνής της Κένυας. Επιβιώνοντας τη μουσική σκηνή των 80s, σήμερα περνάνε τη σοφία τους στα επίδοξα ανερχόμενα αστέρια της showbiz και τους διδάσκουν τις αξίες που οφείλουν να υπερασπιστούν. Την ειρήνη, την ισότητα, την ευημερία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Φρουροί ασφαλείας τα βράδια τους και εμβληματικές φιγούρες της hip hop σκηνής τα πρωϊνά τους, τα μέλη του συγκροτήματος ζουν στους οικισμούς της περιοχής Kariobangi στο Ναϊρόμπι. Θεωρούνται γνώστες της μουσικής αυτής κουλτούρας, aficionados της hip hop που συναντώνται συχνά για να είναι οι μέντορες σε ανερχόμενα ταλέντα. Ή τουλάχιστον αυτό δείχνουν...

Η μπάντα μέχρι σήμερα δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή στο κοινό. Όμως αυτή η αφάνεια είναι δικαιολογημένη. Οι Kabangu είναι ένα επινόημα, μια δημιουργία του φωτογράφου Osborne Macharia και του συναδέλφου του, στυλίστα Kevin Αbraham για το τελευταίο τους editorial. H ανυπαρξία των Kabangu όμως δεν περιόρισε τη δημοφιλία τους με περισσότερους από μισό εκατομμύριο θαυμαστές online. Κάποιοι από αυτούς, επιμένουν ότι η μπάντα είναι πραγματική.

"Ήταν ένας τρόπος να διηγηθούμε την ιστορία μας με το δικό μας, διαφορετικό τρόπο" λέει ο Osborne Macharia.

"Νομίζω ότι η Αφρική είναι εδώ και χρόνια, μια ήπειρος που γεννάει πολέμους, φτώχεια, ασθένειες, μια ήπειρος της πείνας. Θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχει και κάτι επιπλέον στα μέρη μας. Ότι υπάρχει ομορφιά, έμπνευση, θετική ενέργεια. Ότι έχουμε διάθεση και όρεξη να διασκεδάσουμε" λέει ο δημιουργός της φωτογραφικής αυτής φυλής που υπερασπίζεται τη hip hop αλλά κυρίως τις αξίες που οι καλλιτέχνες οφείλουν να υπερασπίζονται.

Meet the hip hop grandpas of Nairobi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ