ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H Χίλαρι Κλίντον μουσουλμάνα. Ο αιρετικός street artist Lushlux αντεπιτίθεται στο Instagram

H Χίλαρι Κλίντον μουσουλμάνα. Ο αιρετικός street artist Lushlux αντεπιτίθεται στο Instagram

Αιρετικός και τολμηρός, ο street artist Lushlux είναι ένας μόνιμος πονοκέφαλος για τις Aρχές της Μελβούρνης.

Στα murals του απεικονίζει διασημότητες, συνήθως ημίγυμνες ή γυμνές, και τις συνοδεύει με υπονοούμενα καυστικά. Πριν λίγο καιρό ο Lushlux ζωγράφισε τη γυμνή Κιμ Καρντάσιαν προκαλώντας τους πουριτανούς. Όταν το δημιούργημα του εξαφανίστηκε με μπογιές από επάνω ο αινιγματικός μαχητής των δρόμων με μπογιές Lushlux επέστρεψε με ένα ακόμη mural, αυτό της Κιμ Καρντάσιαν και Emily Ratajkowski που σηκώνουν το μεσαίο δάχτυλο στους περιπατητές με την υπέρμετρη πολιτική ορθότητα.

Λίγο μετά ο Lushlux έκανε το δικό του σχόλιο για την αντιμαχία Τέιλορ Σουίφτ και Κιμ Καρντάσιαν. "Ο πρόσφατος θάνατος της Tέιλορ ραγίζει καρδιές. Ελάτε και αφήστε μερικά λουλούδια και ανάψτε μερικά κεριά για να τιμήσετε την μνήμη της. Κι αν το κάνετε, παρακαλώ στείλτε μου με μήνυμα τις φωτογραφίες" έγραψε ο street artist. "Εκφράστε τα συλλυπητήριά σας αφήνοντας ένα λουλούδι ή ανάβοντας ένα κεράκι στο πένθος, πόσο σύντομα σε πήραν από κοντά μας γλυκιά πριγκίπισσα" έγραψε στις σχετικές αναρτήσεις του στο Instagram ο Lushlux.

Πλέον ο καλλιτέχνης είναι persona non grata για το Instagram που προχώρησε σε μπλοκάρισμα του λογαριασμού του καλλιτέχνη μετά το mural του όπου η Χίλαρι Κλίντον απεικονίζεται με πατριωτικό μαγιό των ΗΠΑ και κάποια δολάρια στο μπικίνι της. Ο καλλιτέχνης είναι σίγουρος ότι τα κίνητρα πίσω από τον αποκλεισμό του είναι και πολιτικά με τις αρχές του Maribyrnong να έχουν προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες των κτιρίων πως αν δεν απομακρύνουν τα murals θα τους επιβληθεί πρόστιμο.

Σήμερα ο Lushsux συνεχίζει τον πόλεμο ενάντια στη λογοκρισία με ένα νέο λογαριασμό, ακόμη περισσότερα αιρετικά πορτρέτα πολιτικών σε δημόσια θέα και μια Χίλαρι Κλίντον που μετά το μαγιό φοράει μπούρκα.

"Εαν προσβάλλεστε από αυτή τη Μουσουλμάνα είστε προκατειλημμένος, ρατσιστής, σεξιστής ή ισλαμοφοβικός" έγραψε ο Lushlux και τώρα η ζαριά είναι δική του. Ο πόλεμος προφανώς συνεχίζεται στους δρόμους της Αυστραλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ