ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το απόκοσμο ράντσο του Τom Ford πωλείται για $75 εκατομμύρια δολάρια

Το απόκοσμο ράντσο του Τom Ford πωλείται για $75 εκατομμύρια δολάρια

Όταν ο τελειομανής σκηνοθέτης, σχεδιαστής μόδας και άπειρα άλλα Τεξανός Tom Ford έδωσε κάποια χρόνια πριν πρόσβαση στα media για το αριστουργηματικά, σχεδιασμένο από τον εμβληματικό αρχιτέκτονα Tadao Ando ράντσο του, οι εικόνες δημιούργησαν σεισμό.

Συνεπής στο μινιμαλισμό του ο δημιουργός και πολυβραβευμένος Ιάπωνας αρχιτέκτονας χάρισε στον Ford ένα όνειρο ζωής. Ο Tom Ford που μεγάλωσε στο Ώστιν του Τέξας και επισκεπτόταν τακτικά την γιαγιά του στο Νέο Μεξικό επέστρεψε με χαρά στα πάτρια εδάφη του.

Εκεί, στην άγονη γη της Santa Fe, σε μία έκταση 97.124 τετραγωνικών μέτρων στρεμμάτων ο Ando δημιούργησε για λογαριασμό του Ford την κατοικία και τους βοηθητικούς της χώρους του Cerro Pelon Ranch με μια πλήρως εξοπλισμένη εγκατάσταση ιπποφορβείου να είναι μια ακόμη λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά.

Σαν ένα γλυπτό χαμένο μέσα στο τοπίο, το ράντσο χαιρετήθηκε ως ένα έργο τέχνης με τις φωτοσκιάσεις να αναδεικνύουν την απόκοσμη ομορφιά του σε έναν διάλογο με το σκονισμένο τοπίο της Santa Fe. Ο Tom Ford περνoύσε τουλάχιστον 3 μήνες τον χρόνο στο ράντσο του αναζητώντας την ηρεμία και την έμπνευση. Πλέον η αφηρημένη υπεροχή του ράντσου βγήκε στην αγορά με τιμή πώλησης τα $75 εκατομμύρια δολάρια που αξίζουν για τους στοιβαρούς τοίχους που παγιδεύουν και απελευθερώνουν την μεγάλη αδυναμία του Tadao Ando, το φως.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του

ΔΗΜΟΦΙΛΗ