Φιλιππίνες: Νέα... ζωή για τους εκτοπισμένους της πόλης Μαράουι
Σε σκηνές που έχουν στηθεί πρόχειρα, έχουν εγκατασταθεί εδώ και μερικές μέρες χιλιάδες κάτοικοι της πόλης Μαράουι, που αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν, σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν από τις σφοδρές μάχες που εκτυλίσσονται μεταξύ του στρατού των Φιλιππίνων και ισλαμιστών μαχητών.
Από τις συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί σχεδόν 400 άνθρωποι, εκ των οποίων 290 ισλαμιστές και 70 στρατιώτες, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό.
Η πόλη έχει σχεδόν ολοσχερώς καταστραφεί, μη αφήνοντας επιλογή στους κατοίκους της από το να ζητήσουν καταφύγιο σε άλλες περιοχές. Οι περισσότεροι από τους 200.000 κατοίκους της πόλης την έχουν εγκαταλείψει και φιλοξενούνται στις σκηνές που έχουν στηθεί κυρίως στην περιοχή Iligan.
Οι φωτογράφοι του πρακτορείου Reuters μπήκαν μέσα στους καταυλισμούς και αποτύπωσαν με τον φωτογραφικό φακό τους τη νέα ζωή των εκτοπισμένων κατοίκων της πόλης Μαράουι.
Σε αυτές τις σκηνές, πλέον ζουν, κοιμούνται, μαγειρεύουν, μεγαλώνουν τα παιδιά τους, προσεύχονται, προβληματίζονται, ανησυχούν, ονειρεύονται κι ελπίζουν.
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Πετρελαιοφόρα αρχίζουν να διασχίζουν τα Στενά του Oρμούζ, λέει ο Λευκός Οίκος - Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Βηρυτό - «Στοχευμένες επιθέσεις» από το Ιράν
15:15
Πετρελαιοφόρα αρχίζουν με μικρή ροή να διασχίζουν τα Στενά του Oρμούζ, δηλώνει ο Λευκός Οίκος
15:14
Ηράκλειο: Επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών - Πάνω από 15 προσαγωγές
15:12
Berenberg για METLEN: Ισχυρές συνέργειες και cost leadership - Διατηρεί τη σύσταση «Buy»
15:02