ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέσα στο σπίτι από ρόδα που ανθίζει στα Ουκρανικά όρη

Μέσα στο σπίτι από ρόδα που ανθίζει στα Ουκρανικά όρη

To "Τριανταφυλλένιο Σπίτι" έχει γίνει viral για την μινιμαλιστική αισθητική και την ιδιαίτερη παλέτα χρωμάτων που το κάνουν κομμάτι ενός υπέροχου τοπίου.

Xτισμένο στα ουκρανικά βουνά το αρχιτεκτόνημα του γραφείου Sergey Makhno Architects έχει αυτό το ιδιαίτερο όνομα γιατί "οι κόκκινοι τοίχοι του έχουν ανθίσει" διευκρίνισε ο ίδιος.

Ο ξενώνας από τσιμέντο, ατσάλι, γυαλί και νερό αν και μοιάζει απλός στη δομή και τη σύλληψη του δεν είναι.

Το ατσάλινο εξωτερικό είναι βυθισμένο επιδέξια είναι βυθισμένο στη φύση με το εσωτερικό να προκαλεί θελκτικά τον επισκέπτη.

Επιπλέον, οι αρχιτέκτονες Σεργκέι Μάχνο και Αλεξάντερ Κόβπακ δημιούργησαν μια πισίνα, που αγκαλιάζει το οίκημα, αναδεικνύοντας το νερό ως ένα εξίσου σημαντικό υλικό και κομμάτι του σπιτιού από ρόδα -όπως το τσιμέντο, το ατσάλι και το γυαλί.

Στην επιφάνεια του νερού, στην πισίνα, ισορροπεί το γλυπτό του Ουκρανού γλύπτη Nazar Bilyk. Το έργο του 2010 που αποκάλεσε ο δημιουργός του "Βροχή" αρμόζει στον βουρκωμένο ουρανό των ουκρανικών βουνών.

Αν το δάσος μοιάζει απειλητικά το "Τριανταφυλλένιο Σπίτι" αντιστέκεται. Ένα ασφαλές καταφύγιο ανοιχτό στη φύση και, ταυτόχρονα, απροσπέλαστο ατσάλινο οχυρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ