ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέριλιν Μονρόε: Πωλήθηκε η «στοιχειωμένη» τελευταία κατοικία της star

Μέριλιν Μονρόε: Πωλήθηκε η «στοιχειωμένη» τελευταία κατοικία της star

Κανείς δεν ξέρει αν ο αστικός μύθος που ήθελε το μόνο ακίνητο που είχε ποτέ η σεξοβόμβα του παλιού Χόλιγουντ να είναι στοιχειωμένο από την παρουσία της (κάτι που αγαπούν να πιστεύουν πολλοί επίδοξοι κυνηγοί φαντασμάτων) έκανε την τιμή πώλησης να ανέβει ή να κατέβει, ωστόσο το μόνο σπίτι που είχε ποτέ η Μονρόε πωλήθηκε σε χρόνο ρεκόρ.

Ο νέος ιδιοκτήτης επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του αναφέρουν οι Los Angeles Times. Το κόστος της αγοράς; 7,25 εκατ. δολαρίων. Η Μονρόε είχε αγοράσει το 1961 την ιδιοκτησία για λιγότερο από 80.000 δολάρια και ζούσε εκεί με την επί πολλά χρόνια οικονόμο της, Γιούνις Μάρεϊ.

"Μπορώ να τα πάω καλά με οποιονδήποτε, αρκεί να του αρέσει το σπίτι μου" είχε δηλώσει η θρυλική Μέριλιν σε συνέντευξή της. Για τη διακόσμηση μάλιστα, φέρεται να είχε κάνει και ταξίδι στο Μεξικό, προκειμένου να αγοράσει έπιπλα τα οποία θα ταιριάζουν στο στιλ του σπιτιού.

Το ιλιγγιώδες ποσό για το νέο σπίτι των Ομπάμα (pics)

Μετά την αγαπημένη ηθοποιό, οι περισσότεροι ένοικοι του σπιτιού δεν ήταν διάσημοι. Ο τελευταίος το αγόρασε έναντι 5,1 εκατ. δολαρίων το 2012. Μοναδικές εξαιρέσεις η ηθοποιός και μοντέλο Βερόνικα Χάμελ, που έζησε εκεί τη δεκαετία του 1970 και ο σκηνοθέτης Μάικλ Ρίτσι.

Μέσα στο σπίτι του Μάικλ Φασμπέντερ στη Λισαβόνα

Όσοι "διαβάζουν" στις γωνίες του σπιτιού το πνεύμα της Μονρόε, αυτοί που πιστεύουν ότι η hacienda είναι στοιχειωμένη υπενθυμίζουν σε όλους τον περίεργο θάνατο της ερωμένης των Κένεντι και το γεγονός ότι σε αυτό το σπίτι έδωσε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις της πριν τη βρουν νεκρή. Ακόμα ένας μύθος για το ξανθό μύθο της μεγάλης οθόνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ