ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρόσκληση πολιτισμού στην Κιβωτό των Σπόρων στο πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Πρόσκληση πολιτισμού στην Κιβωτό των Σπόρων στο πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Μια σύγχρονη κιβωτός πολιτισμού μήκους 12 μέτρων, πλάτους 2,7 μέτρων και ύψους σχεδόν 3,5 μέτρα έχει "αράξει" σε έναν ειδικό χώρο του μητροπολιτικού πάρκου Αντώνης Τρίτσης από το 2011, αφού πρώτα ταξίδεψε στην 12η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής Μπιενάλε της Βενετίας το 2010 με θέμα "Οι άνθρωποι συναντούν την αρχιτεκτονική" κι έκανε μια στάση στο Μουσείο Μπενάκη.

Πρόκειται για μια διαφορετική κιβωτό ιδεών, τεχνών, συλλογικότητας, αυτάρκειας, την "Κιβωτό των σπόρων" που υποδέχεται εκείνους που θέλουν να υιοθετήσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής.

"Όχι να απομακρυνθούν και να αποκοπούν από τη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Είναι μια μικρογραφία του σύγχρονου κόσμου που εστιάζει στην έννοια της αυτάρκειας, αλλά χωρίς να κρατά τον άνθρωπο μακριά από την πραγματικότητα, την τεχνολογία και την επικοινωνία του με τον κόσμο, καθώς εκτός από παραδοσιακούς σπόρους της ελληνικής γης, τρόφιμα (λάδι, κρασί, ελιές, βότανα), ο επισκέπτης μπορεί να δει ότι υπάρχει και κασετόφωνο και φορητός υπολογιστής" δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κώστας Φωτεινάκης, πρόεδρος των Φίλων της Φύσης.

Περιηγηθείτε στη gallery για μια πρώτη ξενάγηση σε μια Κιβωτό ιδεών και πολιτισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ