ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Photofairs: μπαρόκ Μούσες ξορκίζουν το πένθος στη Σαγκάη

Photofairs: μπαρόκ Μούσες ξορκίζουν το πένθος στη Σαγκάη

Η φωτογράφος από τη Χαβάη Κρίστι Λι Ρότζερς (Christy Lee Rogers) δημιουργεί τις φωτογραφίες της που θυμίζουν μπαρόκ πίνακες του καταραμένου Καραβάτζιο βυθίζοντας τα θέματά της - ένα συνονθύλευμα σωμάτων - κάτω απ' το νερό, τη νύχτα. Τότε η καλλιτέχνης είναι έτοιμη να απαθανατίσει το έργο της χρησιμοποιώντας τη διάθλαση του φωτός.

Η Ρότζερς αποκάλυψε ότι η έμπνευση για την καινούργια σειρά φωτογραφιών της - στην οποία έδωσε τον τίτλο «Μούσες» - ήλθε μετά από έναν χρόνο στον οποίο «έχασε πολλούς στη ζωή της» και από μία ώθηση να ολοκληρώσει «οτιδήποτε ήταν ικανή πλέον να κάνει».

Έτσι, σε μια στιγμή δημιουργικού μπλοκαρίσματος, η εκτόνωση της έντασης δείχνεται μέσα από ένα σύμπλεγμα ανθρώπινων σωμάτων και υφασμάτων, σε ένα φωτεινό υδάτινο σώμα.

Στη σκηνή που προκύπτει αποτυπώνεται μια συμβίωση του εύθραυστου και του τραγικού, εκφράζοντας την «ανθρώπινη κατάσταση».

Οι πειραματισμοί της πρωτοπόρου στην υποβρύχια φωτογραφία Κρίστι Λι Ρότζερς βάζουν πιο ψηλά τον πήχη στην τέχνη της φωτογραφίας.

Η σειρά «Μούσες» θα εκτεθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο της Σαγκάης, από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του PHOTOFAIRS | shanghai.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ