ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Smartify: Το Shazam για τον κόσμο της τέχνης κάνει επανάσταση στον πολιτισμό

Smartify: Το Shazam για τον κόσμο της τέχνης κάνει επανάσταση στον πολιτισμό

Παντρεύοντας την τεχνολογία με τα εκθέματα των πλέον σπουδαίων μουσείων του κόσμου Η νέα εφαρμογή θέλει να μας κάνει ακόμη πιο ενημερωμένους φιλότεχνους ως άλλο Shazam. Το Smartify οπλίζει το smartphone μας με όλη τη γνώση για τον πολιτισμό του παρελθόντος και του τώρα και όλα αυτά με ένα απλό σκανάρισμα με την κάμερα της συσκευής της επιλογής μας.

Το app που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου είναι ένα "Shazam για τον κόσμο της τέχνης" και ήδη έχει συμμάχους του περισσότερα από 30 από τα μεγαλύτερα μουσεία του πλανήτη -συμπεριλαμβανομένων των National Gallery (Λονδίνο), Rijksmuseum (Άμστερνταμ), The Met (Νέα Υόρκη) και LACMA (Λος Άντζελες).

Πέραν των λεπτομερών πληροφοριών για το έργο τέχνης στις οποίες έχει πρόσβαση, με την εφαρμογή, ο επισκέπτης ενός μουσείου, μπορεί, αν επιθυμεί να εντρυφήσει, να ακούσει συνεντεύξεις τις οποίες έχει δώσει ο δημιουργός του.

"Είναι ένας ενθουσιώδης και όλο γνώσεις φίλος, που σας λέει περισσότερα πράγματα για ένα έργο τέχνης" λέει η εκ των ιδρυτών της εταιρείας που επινόησε την εφαρμογή, Άννα Λόου. "Η ομάδα μας αγαπούσε πάντα να επισκέπτεται μουσεία και γκαλερί, και να βλέπει τέχνη. Ανακαλύψαμε ότι αποκτούσαμε πολύ πιο βαθειά κατανόηση και σύνδεση με ένα έργο τέχνης, όταν μαθαίναμε ιστορίες για αυτό και για το περιβάλλον μέσα στο οποίο δημιουργήθηκε" εξηγεί στο Dezeen.

SMART2

Η ομάδα δημιουργών του έχει επίσης συνεργαστεί με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Wikimedia Foundation, για να χρησιμοποιήσει τη γκαλερί εικόνων της Wikipedia ώστε να βελτιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας αναγνώρισης εικόνας που χρησιμοποιεί. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να "σώσουν" τα αγαπημένα τους έργα τέχνης και να τα μοιράζονται με την κοινότητα χρηστών του Smartify.

Η εφαρμογή, στη βάση των αγαπημένων του καθενός χρήστη, τού προτείνει και άλλα έργα που θεωρεί ότι ενδεχομένως τον ενδιαφέρουν αλλά ακόμη δεν αναγνωρίζει έργα τέχνης τα οποία δεν είναι "αποθηκευμένα" στη βάση δεδομένων του.

Καλωσήρθατε στον "εκδημοκρατισμό της υψηλής τέχνης".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ