ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

David Bowie: ξανά σε περιοδεία μέσα από νέα συλλεκτική έκδοση με σπάνιες στιγμές του

David Bowie: ξανά σε περιοδεία μέσα από νέα συλλεκτική έκδοση με σπάνιες στιγμές του

Μία νέα έκδοση που υπογράφει ο φωτογράφος Ντένις Ο’ Ρίγκαν μας υπενθυμίζει το σπουδαίο Ντέιβιντ Μπάουι ξανά. Ο Ο'Ρίγκαν ακολούθησε τον θρύλο Ντέιβιντ Μπάουι για εννιά μήνες στην περιοδεία του Serious Moonlight, το 1983 για την προώθηση του άλμπουμ του "Let’s Dance" και αυτό είναι το λεύκωμα μιας εμπειρίας που τον ενηλικίωσε.

Ο Ντένις Ο’ Ρίγκαν συγκέντρωσε φωτογραφίες από την περιοδεία, οι οποίες θα δημοσιευθούν για πρώτη φορά, στο βιβλίο του, που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων τον Μάιο του 2018. Το βιβλίο θα συνοδεύεται από τόμους με αναμνηστικά, όπως χειρόγραφους στίχους, εισιτήρια, setlists και ένα δίσκο βινυλίου 12inch με τις επιτυχίες του Μπόοουι “Ricochet” και “Let’s Dance” σε παραγωγή Νάιλ Ρότζερς, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian.

"Ήταν πολύ, πολύ ευτυχισμένος. Ο Μπάουι ξεκίνησε τις εμφανίσεις τον Μάιο του 1983 σε κοινό 10.00 ατόμων, αλλά εντός μερικών εβδομάδων έπαιζε σε στάδια σε κοινό 60.000 ατόμων και τον προτελευταίο μήνα, εμφανίστηκε στη μεγαλύτερη συναυλία που διοργανώθηκε ποτέ στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας" λέει ο Ο'Ρίγκαν για τον χρόνο που πέρασε με τον Μπόουι.

"Όλα πήγαιναν πολύ καλά. Οι κριτικές ήταν απίστευτες, το άλμπουμ ήταν τεράστια επιτυχία και ήταν πολύ ευτυχισμένος άνθρωπος".

Ο φωτογράφος εξήγησε ότι ο τραγουδιστής είχε στηρίξει την κυκλοφορία του βιβλίου, είχε εγκρίνει κάθε φωτογραφία και τα αναμνηστικά και σκόπευε να το υπογράψει, ωστόσο πέθανε προτού υλοποιηθεί το πρότζεκτ.

Ο Ντέιβιντ Μπάουι το 1983 έδωσε 100 συναυλίες σε 15 χώρες, αρχίζοντας από τις Βρυξέλλες και ολοκλήρωσε την περιοδεία στο Χονγκ Κονγκ.

Στο πλευρό του ήταν όλους αυτούς τους μήνες ήταν ο Ντένις Ο’ Ρίγκαν, επίσημος φωτογράφος της περιοδείας και αφοσιωμένος θαυμαστής.

Ο Ντένις Ο ‘ Ρίγκαν είχε πει στον Μπόουι ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με τη φωτογράφιση αστέρων της ροκ, όταν παρακολούθησε συναυλία του ως Ziggy Stardust το 1973 στο Hammersmith Odeon.

"Ο Ντέιβιντ Μπάουι δεν ήταν πολύ καλός όταν του έκανες φιλοφρονήσεις. Όταν του είπα αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο έγινα φωτογράφος" εκείνος μου απάντησε: 'πιθανώς θα πεις το ίδιο και στον Μπόνο αύριο βράδυ".

Το βιβλίο “Ricochet: David Bowie 1983” θα εκδοθεί από τους οίκους Moonlight Books και Penguin Random House σε 2.000 αντίτυπα και η τιμή του θα ανέρχεται σε 3.000 αγγλικές λίρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ