ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Alec Baldwin: από θύμα απάτης πλουσιότερος τουλάχιστον κατά ένα εκατομμύριο δολάρια σήμερα

Alec Baldwin: από θύμα απάτης πλουσιότερος τουλάχιστον κατά ένα εκατομμύριο δολάρια σήμερα
REUTERS/Shannon Stapleton

Μετά από καιρό αντιμαχίας ο ηθοποιός, τηλεοπτικός "Ντόναλντ Τραμπ" στο σατιρικό SNL! και θύμα απάτης από έμπορο τέχνης Άλεκ Μπόλντουϊν (Αlec Baldwin) δικαιώθηκε και γίνεται τουλάχιστον κατά ένα εκατομμύριο δολάρια πιο πλούσιος.

Ο Μπόλντουϊν κατέληξε σε συμβιβασμό με μία έμπορο τέχνης σχετικά με υπόθεση απάτης αναφέρει το περιοδικό New Yorker.

Ο διάσημος ηθοποιός κατηγορούσε την έμπορο ότι του πούλησε τον πίνακα "Θάλασσα και Καθρέφτης" του Ρος Μπλέκνερ του 1996 ως αυθεντικό αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν παρά αντίγραφο.

Μιλώντας στoν New Yorker ο ηθοποιός αναφέρει ότι η έμπορος συμφώνησε να του δώσει επιταγή με αριθμό επτά ψηφίων προκειμένου να κλείσει η υπόθεση.

"Μπορεί να ζητήσω από τον Ρος να μου ζωγραφίσει έναν πίνακα με τον επταψήφιο αριθμό της επιταγής που μου πλήρωσε για να συμβιβαστώ" είπε ο ηθοποιός του Χόλιγουντ που είχε πληρώσει 190.000 δολάρια για τον πίνακα.

Οι αντιμαχόμενες πλευρές ενημέρωσαν το δικαστήριο σχετικά με τη συμφωνία τη Δευτέρα, αν και δεν αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ηθοποιός δήλωσε ακόμα ότι πρόκειται να δωρίσει τα μισά χρήματα που κέρδισε από τον συμβιβασμό για να συμβάλλει στην ανακατασκευή ενός κινηματογράφου που καταστράφηκε από φωτιά στο Λονγκ Άιλαντ.

ross

Γιατί εξόργισε (άδικα) το Twitter

Πρόσφατα ο Μπάλντουιν έκλεισε το λογαριασμό του στο Twitter μετά την οργή που προκάλεσαν στο διαδίκτυο τα σχόλια που έκανε για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν σε συνέντευξή του στο PBS NewsHour.

"Όταν μιλάμε για τον Γουάινστιν στη δουλειά, όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ιδιαίτερα παρεμβατικός στη διαδικασία παραγωγής των ταινιών... ξέρουμε ότι είναι ένας πολύ οξύθυμος τύπος... και τέλος ακούσαμε τη φήμη ότι βίασε την Ρόουζ ΜακΓκόουαν. Το ακούσαμε ξανά και ξανά, το έχουμε ακούσει εδώ και δεκαετίες και δεν έγινε τίποτα" είπε.

Ερωτηθείς γιατί δεν έγινε κάτι όλο αυτό τον καιρό ο Μπάλντουϊν είπε ότι "η Ρόουζ ΜακΓκάουαν πληρώθηκε με 100.000 δολάρια και έλυσε τη διαφορά μαζί του. Ήταν δική της υπόθεση να την αποκαλύψει".

Η Άσια Αρτζέντο εξοργίστηκε με την "πολύ αντρική τοποθέτηση του" που μοιάζει να αποδίδει ευθύνες στο θύμα και όχι στο θύτη και το ίδιο συνέβη με πολλούς χρήστες του Twitter.

Μετά από τα παραπάνω ο Μπόλντουϊν προχώρησε σε "προσωρινή" αποχή από το κοινωνικό δίκτυο απολογούμενος.

"Στεναχωριέμαι που θα κλείσω τον λογαριασμό μου για λίγο καιρό. Δεν είχα πρόθεση να κατηγορήσω τα θύματα των πολλών σεξουαλικών επιθέσεων που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα. Απλώς επισήμανα ότι η διευθέτηση παρόμοιων υποθέσεων καθυστέρησε την απόδοση Δικαιοσύνης, αν και γνωρίζω καλά ότι αυτοί οι συμβιβασμοί δεν έγιναν ως εκφοβισμός αλλά ως ένδειξη σοφίας. Η καρδιά μου είναι μαζί με όλα αυτά τα θύματα, ο στόχος μου είναι να γίνομαι καλύτερος σε όλα όσα αφορούν την ισότητα των φύλων".

alec1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ