ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Moυσείο Μπενάκη: 246 εκδόσεις στο bazaar πολιτισμού από τις 23 έως τις 26 Νοεμβρίου

Moυσείο Μπενάκη: 246 εκδόσεις στο bazaar πολιτισμού από τις 23 έως τις 26 Νοεμβρίου
Aπό την έκδοση "Αγγελική Χατζημιχάλη, Σαρακατσάνοι"

Για πέμπτη φορά το Μουσείο Μπενάκη μας καλεί σε ένα bazaar γεμάτο από εκδόσεις που αξίζει να παραδοθούμε για γνώση και πολιτισμό.

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, το Μουσείο Μπενάκη οργανώνει το πέμπτο BAZAAR βιβλίων, στο Κτήριο της οδού Πειραιώς, από την Πέμπτη 23 μέχρι και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, στις ώρες λειτουργίας του κτηρίου (Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 - 18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 - 22:00). Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα υπάρχει τμήμα με second hand βιβλία σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Φέτος θα διατεθούν 246 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70% επί της λιανικής τιμής πωλήσεώς τους. Ο εκδόσεις των ετών 2016-2017 θα διατίθενται με έκπτωση από 10% έως 30%.

Οι θεματικές κατηγορίες των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Ευρωπαϊκή Τέχνη, μέχρι τη Φωτογραφία, την Αρχιτεκτονική, τη Νεοελληνική ιστορία και τη Φιλολογία.

Επιπλέον, για όσους βρίσκονται εκτός Αθήνας, το Μουσείο "μεταφέρει" την πρωτοβουλία διαδικτυακά στη διεύθυνση bazaar.benaki.gr. Κατά τις μέρες του bazaar, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράζουν online όλους τους τίτλους που θα διατίθενται στο bazaar, με βάση τη διαθεσιμότητα και με τις παραπάνω εκπτώσεις.

5 Book Bazaar Benaki Museum1900X1000 show inner

Ενδεικτικά, ανάμεσα στα βιβλία που θα διατεθούν φέτος είναι: Ghika και η Ευρωπαϊκή Πρωτοπορία του Μεσοπολέμου / Αθήνα 1839-1900. Φωτογραφικές μαρτυρίες / Koudelka / Βασίλης Φωτόπουλος / Μελίνα / Ι. Μόραλης. Άγγελοι, μουσική, ποίηση / Κάρολος Κουν. Οι παραστάσεις / Νίκος Βαλσαμάκης. Αρχιτέκτων / Μήτηρ Θεού / Ο φιλικός κύκλος του Γκρέκο στο Τολέδο / Ο Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης / Κριστιάν Ζερβός. Τα έργα του Γκρέκο στην Ισπανία / Dionisis Fotopoulos-Schenographer / Νίκος Σκαλκώτας. Ένας έλληνας ευρωπαίος / Πάνος Αραβαντινός / Αγγελική Χατζημιχάλη. Σαρακατσάνοι κ.ά.

Επιπλέον την τελευταία ημέρα αυτής της εκδοτικής γιορτής διοργανώνεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Η ομορφιά των Γραμμάτων". Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 από 11:00 ώς τις 14:00 η εικαστικός-ανθρωπολόγος Ειρήνη Γκόνου αποκαλύπτει μυστικά της Τέχνης της Ωραίας Γραφής σε ένα ανοιχτό εργαστήριο καλλιγραφίας για μικρούς και μεγάλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ